Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Zelf maken van een mondmasker /Fabrication de votre propre masque buccal

Er zijn inmiddels veel ontwerpen en patronen voor het zelf maken van een mondmasker in omloop.
Deze lijkt mij een goede keuze.
Website in het Nederlands, Frans en Engels.

Il existe aujourd'hui de nombreux dessins et modèles pour la fabrication de votre propre masque buccal en circulation.
Celui-ci me semble être un bon choix.
Site web en néerlandais, français et anglais.

https://maakjemondmasker.be/

Weergaven: 1520

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20200425, Covid

Reactie van Ingrid op 25 April 2020 op 21.34

Het allerbelangrijkste is afstand houden dus 1,5 meter. De maskers geven een schijnveiligheid. Vaak weet men niet hoe een masker te dragen en wanneer te wisselen. De katoenen maskers, met liefde gemaakt, geven geen enkele garantie. Als ze gedragen worden en u spreekt veel, worden ze vochtig en zijn dus niet meer betrouwbaar. De maskers zijn een modieuze hype. Ik begrijp wel dat als iedereen in het openbaar vervoer een masker draagt dit de virusoverdracht beperkt. Op 30cm afstand is het beter een masker te dragen. Vergeet niet, door de schijnveiligheid worden mensen wat zorgelozer en vergeten de barrière maatregelen.

Reactie van Wouter van Zuilekom op 25 April 2020 op 22.37

Na me verdiept te hebben in diverse ontwerpen voor mondkapjes was ik tot de conclusie gekomen dat dit ontwerp tot de betere behoort. Daarbij staan in de handleiding richtlijnen voor gebruik, onderhoud en wisselen van het filter. Blijkbaar heb je niet alles gelezen.

Ik ga met niemand in dit draadje een discussie aan over veiligheid of vermeende schijnveiligheid. Eenieder moet daarin zijn of haar eigen verantwoordelijkheid nemen.
Ik draag in elk geval een mondkapje en ik word niet zorgelozer.

Reactie van marielle op 26 April 2020 op 10.53
Exact, Ingrid, zo denk ik er ook over.
Reactie van Janny O. op 26 April 2020 op 10.55

Wel heel bijzonder dat je bij het produceren van het masker ook al een masker moet dragen?? Dus je hebt geen masker, ga er zelf eentje maken maar dan had je al een masker moeten hebben? Dat suggereert dat je in je eigen huis ook al een masker op zou moeten hebben. 

En een dubbele laag stof die fijn geweven is, op veel plekken dubbel genaaid. Ik kan daar geen half uur door ademen.

Reactie van Sandra Anema op 26 April 2020 op 11.12
De mondkapjes zijn niet de 'hype maar het woord "schijnveiligheid". Wat een onzin, 1,5 m. blijft 1,5 m.
Ik weet natuurlijk niet wat jullie daar in NL. doen maar hier blijven ze ook met kapje afstand houden.
En ja niet makkelijk kunnen ademen? Op het het moment is niks makkelijk en hoe makkelijk denk je te kunnen ademen met Corona? We zijn niet op een feestje! Er werd niet gevraagd om commentaar. Bedankt voor het delen van deze tuto , voor wie het wel handig vind.
Reactie van Janny O. op 26 April 2020 op 11.26

Goh Sandra, volgens mij wonen we allemaal in Frankrijk (diegenen die gereageerd hebben). Ik ben sportief, gezond en vind het ademen door zo'n eigenmaak masker al een probleem. Ik zou het heel bijzonder vinden als een oudere daar wel doorheen kan ademen. Dus jij vindt dat we als solidariteit met de patiënten dan maar vast moeilijk moeten gaan ademen? 

Reactie van Sandra Anema op 26 April 2020 op 11.31
Aaahhh Daar hebben we Janny O. weer. Er zijn mensen op deze site die Francofiel zijn of evt. ooit willen emigreren en dus in NL wonen. Als we praten over ouderen, uw foto is zichtbaar, hoor.
Reactie van Sandra Anema op 26 April 2020 op 11.34
Nogmaals dank Wouter en ik ben hier weer weg want ik zit niet te wachten op het steeds negatieve commentaar van Janny O.
Reactie van Janny O. op 26 April 2020 op 11.41

Ik heb geen idee wat je met je eerste opmerking bedoelt. Ik ben niet Francofiel. Maar wat zou daar mis mee zijn? 

Ik durf mijn foto er gewoon op te zetten.

Reactie van Maria vercammen op 26 April 2020 op 13.30

Mijn dochter gaat 100 mondmaskers opsturen.

In papier . Die zijn dan volgens mij toch lichter, want  echt die stoffen  denk ik dat het nog warmer en vervelender is . En ik draag buiten een bril , als die dan nog aandampt,....

Di

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden