Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Zoals ik al eerder heb aangegeven, volgt mijn zoon, die bij mij woont in Frankrijk, langeafstandsonderwijs MBO Netwerk en mediabeheerder bij Scheidegger opleidingen B.V.

Met veel pijn en moeite, en met grote hulp van zijn stageschool, heeft hij zijn eindexamenopdracht gemaakt. het oordeel van de stageschool was dit een goed stuk was.

Mijn zoon heeft het stuk ingeleverd bij Scheidegger, en tot onze stomme verbazing  heeft hij op 1 punt van de 68 criteria een voldoende.

Zelfs de grammatica Nederlands en Engels werden onvoldoende beoordeeld. Nu heb ik zelf (als oud leraar) de grammaticale foutjes uit zijn werkstuk gehaald, en hoewel ook ik natuurlijk wel eens een foutje maak, lijkt het mij sterk dat alle grammatica onvoldoende is.

Mijn vraag is of er een bevoegd persoon is op het gebied van ICT die het werkstuk eens na wil kijken en beoordelen gebaseerd op de criteria die de wetgever heeft bepaald voor deze opleiding. Of misschien dat de leden van dit forum iemand kennen.

Dan kan ik vergelijken of Scheidegger gelijk heeft in 67 van de 68 criteria een onvoldoende te geven.

Ik betaal uiteraard voor de moeite!

Weergaven: 884

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20210508, Kinderen, Onderwijs

Reactie van Jacques la Riviere op 8 Mei 2021 op 16.03

Ik heb je brief doorgestuurd naar een vriend, die net gepensioneerd is en dit werk deed voor Albeda-college, nu techniek-college Rotterdam.

Reactie van Jacques la Riviere op 9 Mei 2021 op 14.44

Ik kreeg dit als antwoord, naam vd persoon bij mij bekend.

ik sta nog steeds in het lerarenregister als docent ICT, dus kan wel een impressie geven. Helaas heb ik geen enkel antwoord van mijn voormalig leidinggevenden gekregen, dus formeel kan ik niets doen om het examen te beoordelen maar ik kan wel zien of uitwerkingen enigszins voldoen aan de criteria die wij hanteerden voor de Covid-ellende. Je mag dit berichtje doorsturen. Voor een indicatie wil ik nog wel even het Crebo-nr. van de opleiding weten. Tenzij het heel veel werk wordt wil ik er geen betaling voor vragen. Met vriendelijke groet: Peter Schröder, voormalig docent en BPV-begeleider Techniek College Rotterdam, voormalig lid examencommissie ICT-opleidingen van het TCR.

Reactie van Max Boret op 9 Mei 2021 op 16.46

Dag Jaques, dat is om te beginnen al goed nieuws.
ik heb je als vriend toegevoegd, en zal, zodra dat geaccepteerd is, het examenstuk aan je toesturen.

Het valt mij trouwens op dat Scheidegger/NCOI eisen waaraan het stuk moet voldoen op papier heeft gezet, maar op heel andere wijze beoordeeld. Maar goed. Ik wacht de acceptatie af.

In ieder geval alvast bedankt.

Trouwens de naam van de opleiding is: Netwerk en mediabeheerder MBO4, Crebo 25190.

Maar dat staat ook op het stuk.

Reactie van Maria op 10 Mei 2021 op 18.30

@Max: er was enige tijd geleden een zeer kritisch onderzoek naar NCOI en al zijn opgekochte opleiders in de markt. 

Onze merken - NCOI Groep (werkenbijncoi.nl)

Ik ben al ruim 20 jaar weg uit NL en had geen idee dat deze groep de gehele opleidngsmarkt in handen heeft en dus amper concurrentie én dus over enorme geldstromen kan beschikken. Want met om-her-en bijscholing, al dan niet verplicht door werkgevers en overhei, beschikken ze over een niet aflatende geldstroom en kwaliteit en validiteit lijkt niet gecontroleerd door de overheid. Gegoochel met begrippen over HBO/MBO niveau etc. zijn stuitend.

Op 1 maart heeft Radar daar een uitzending aan gewijd en ze hebben publiekelijk Mea Culpa moeten zeggen en cursisten hun geld terug moeten geven voor niet geleverde diensten. De slechte of geen communicatie bij klachten én de uiterst bedroevende informatie over dure producten waren leidend in deze uitzending. Ik weet dat je een kritische consument bent dus wees ook hier mee op je hoede...

Veel klachten over NCOI: '20.000 euro kwijt, maar geen diploma' - R...

Reactie van Max Boret op 11 Mei 2021 op 8.58

13 januari 2021 artikel in Trouw, Naar aanleiding daarvan een uitzending van AvroTros Radar waarin directeur onderwijs NCOI: Eric Verduyn aangeeft dat er op de 220.000 studenten maar 175 klachten waren.

Die 175 trek ik in twijfel, want alleen al op de examens die mijn zoon gedaan heeft zijn al 175 klachten. En dat is maar één opleiding.

De heer Verduyn geeft naar het aantal klachten naar 0 te brengen. Dat zal niet lukken, want op mijn klacht aan de examencommissie NCOI/Scheidegger over mijn zoon zijn eindexamenstuk, krijg ik als bericht terug dat zij niet op mijn klacht in willen gaan.

Vier jaar studie en heel veel geld verder, en geen diploma kunnen halen. Dat is NCOI!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden