Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

"De kracht van Languedoc-wijnen is hun prijs-plezierverhouding"

Vandaag dit kopje in de Midi Libre: "La force des vins du Languedoc, c’est leur rapport prix-plaisir" LINK

Dat is mij uit het hart gegrepen: De wijnen die ik in deze streek voor 4 tot 8 euro koop smaken mij beter dan de Bourgognes die het dubbele kosten. In Nederland dronken wij vaak Côte du Rhone wijnen: mooie volle ronde wijnen. Maar hier heb ik de betere varianten gevonden: nog mooier, nog voller en nog ronder.

Ik heb alle wijndomeinen in het Bassin de Thau rond Mèze bezocht en hun wijnen geproefd en daar mijn keuze uit gemaakt, waarbij de prijs ook belangrijk blijft. Maar dit voorjaar dronken wij bij de buurman een rode wijn van de Cave Coöperative Richemer in buurgemeente Marseillan: Terre & Mer: een assemblage van de cépages Marsellan en Syrah: een schot in de roos van mijn smaak: voor 5,10 euro een prachtige rode wijn, LINK. Een bezoek aan die Cave Richemer leerde mij dat ze ook een hele lekkere witte wijn maken: Hippocampo Blanc een mooie assemblage van de cépages Chardonnay, Sauvignon en Viognier voor 6 euro: voortreffelijk.! LINK.

Ik voel mij de Koning te rijk om deze lekkere wijnen voor zulke vriendelijke prijzen op tafel te kunnen zetten: Vive de Languedoc.!

En U…  heeft u wijnen naar uw smaak gevonden rond uw woonplaats in Frankrijk?

Apropos Marseillan… daar maken ze Noilly Prat een vermout waarbij Martini heel mager afsteekt.

Weergaven: 1174

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20191015, Kunst en Cultuur, Languedoc-Roussillon

Reactie van ineke blom op 15 Oktober 2019 op 18.27

Wij zijn gek op onze Gaillac wijnen. En dan zeker die van Nederlander Lucas Schutte. Chateau Maresque www.maresque.com Zijn cuvée Thomas is om te zoenen. 

Reactie van Henri Bik op 15 Oktober 2019 op 20.28

Recentelijk had Lidl een rode Gaillac 2018 in de aanbieding voor <3 euro. Omdat ik Gaillac wijnen niet ken heb ik uit nieuwsgierigheid een fles gekocht. Ik vond hem zo lekker dat er de volgende dag nog twaalf flessen van kocht, geen geld voor deze kwaliteit.

Reactie van Henri Bik op 15 Oktober 2019 op 21.34

@ Michael: In de Languedoc worden de meeste wijnen van één cépage gemaakt en die wordt meestal met grote letters op het etiket vermeld dus kijk eens naar de wijnen uit 'Pays d’Oc’. Merlot is een veel gebruikte cépage in deze streek en resulteert in een mooie soepele wijn. LINK 

Reactie van Henri Bik op 15 Oktober 2019 op 22.18

Inderdaad Michael die LINK wordt geblocked, dan maar eens voluit:

https://www.hema.nl/eten-drinken/wijn/rode-wijn/les-cazalets-merlot...

Reactie van Alexander op 16 Oktober 2019 op 6.28

Toegevoegde sulfiet in wijnen is vaak de boosdoener van de wrange smaak of de hoofdpijn de volgende dag. Er zijn zelfs mensen, vooral zij met gevoelige luchtwegen, die allergische zijn voor met name toegevoegde sulfiet. Wijn zonder sulfiet bestaat niet daar het bij het gistingsproces op natuurlijke wijze vanzelf vrijkomt. Probeer eens wijnen van dit domein https://www.leraisinetlange.com/  te bemachtigen daarna wil je nooit meer iets anders! Een engeltje op je tong voor een betaalbare prijs.

Alexander

Reactie van Alexander op 16 Oktober 2019 op 6.40

PS. Voor de echte wijnliefhebber cq. connaisseur. Door het bijzondere productie proces bij deze wijn(en) is het door de Franse overheid verboden het gehele jaartal op het etiket te vermelden. Hier wordt dat omzeild door de toevoeging LA te gebruiken, dus 2019 wordt als LA19 vermeld op het etiket. Gaat proeven!

Reactie van Theodora Besse op 16 Oktober 2019 op 7.50


Ik ben, zoals vaker gemeld, geen wijnliefhebber, maar áls ik het moet drinken, zoals met mijn franse gasten, dan drink ik het liefst de biowijn van de Aldi. Verkrijgbaar als Côte du Rhône of als een Bordeaux, maar allebei bijzonder lekker, vinden mijn gasten (en ik, uiteraard iets minder enthousiast). Zelfs mijn (wijn)kritische franse schoonzoon vindt hem bijzonder goed. Wij prefereren trouwens de Bordeaux. Maar allebei zijn ze zacht en toch "vol en rond" (Henri) van smaak en per fles slechts €4.

Reactie van El Burro Català op 16 Oktober 2019 op 8.19

Iets zuidelijker, in de Roussillon. Probeer deze eens: la Petite Bête, een stoere rode Catalaan van 15 %, kijk op: www.terrassous.com

Reactie van Henri Bik op 16 Oktober 2019 op 11.17

@Alexander, ja de wijnen van ‘Le Raisin et l’Ange’ lijken mij heel interessant, maar zijn hier in deze streek niet te koop.

 @Theodora ja toen ik in Rijswijk ZH woonde kocht ik bijna alle wijnen bij de Aldi op de hoek van onze Geestbrugweg. Veel Côte du Rhone: in september Chateauneuf du Pape voor de helft van de normale prijs: heerlijk.! Nu ik in een wijnstreek woon vind ik het leuk om de wijnen uit deze regio te driinken en inmiddels is mijn smaak daardoor zo veranderd dat ik een St Emilion premier Cru  uit de Bordeaux niet meer kan waarderen.

 @El Burro Català , dat ‘kleine beestje’ lijkt mij interessant: dezelfde cépage mix als de door mij zeer gewaardeeerde ‘Terre & Mer’ uit Marseillan. Interessant om te vergelijken. Een stevig promillage is voor mij geen bezwaar, mijn aderen moeten regelmatig ontsmet worden. De promenade met grillade van aanstaande zaterdag 19 oktober lijkt mij heel leuk maar is helaas volgeboekt. Misschien volgend jaar…

Reactie van Mieke op 16 Oktober 2019 op 16.00

Dat wijn altijd sulfiet bevat is niet helemaal waar. Er bestaan bio-wijnen zonder. Het probleem is dat h vaten sulfiet kunnen vasthouden waardoor wijn zonder sulfiet toch de vermelding 'bevat sulfiet' moet krijgen. Het percentage is dan wel minimaal. Kom daar maar eens achter.

Ik ben gek op wijnen uit de Lanquedoc-Roussillon, zowel rode witte, bv de muscat sec als apéro vurrukkulluk

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden