NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Gisteren ontving ik de offerte van Lampiris (zie ook mijn eerste bericht en laatste bericht over de actie van Que Choisir: €nergie moins cher €nsemble).

Ik zou met mijn electriciteitsverbruik, dat nogal hoog is omdat ik electrisch verwarm en kook, "€ 247/année" kunnen besparen (de bijdrage aan QC was er al van afgetrokken). Dat klinkt heel aantrekkelijk. Er zat ook een staatje bij dat je kunt downloaden en waarop de prijzen bij EDF en bij Lampiris zijn vermeld (voor mij 2,53 cent per KwH minder dan bij EDF). Maar... die tarieven van Lampiris gelden voor slechts één jaar. Wat gebeurt er na dat jaar?

Op de site van Lampiris kun je uitrekenen hoeveel je bespaart, wanneer je nu, zonder de actie van QC, overstapt naar Lampiris, zowel voor electriciteit als gas en voor electriciteit+gas. Volgens de site zou ik dan 64 euro per jaar (€ 5,30 per maand) aan electriciteit besparen, maar mijn maandelijkse betalingen zouden € 21 euro hoger zijn dan ik momenteel bij EDF betaal! ??? Wanneer je iets langer op de site van Lampiris vertoeft, verschijnt er al snel een popupje waarmee je kunt chatten met een medewerker. Een buitengewoon goede service, dus heb ik uitgebreid gechat.

Allereerst heb ik verteld wat mijn bevindingen waren. De medewerker (Julien) gaf toe dat na één jaar de tarieven van dát moment zullen worden toegepast. En wat betreft mijn momenteel lagere maandelijkse betalingen aan EDF dan wanneer ik nu (zonder QC) overstap naar Lampiris zei hij: als je nu te weinig betaalt bij EDF moet je aan het eind van het jaar bijbetalen. Dat is waar, maar vanaf begin dit jaar betaalde ik hetzelfde bedrag als dat wat Lampiris mij nu (zonder QC) maandelijks zou berekenen en in juli kreeg ik van EDF nog enkele tientjes terug. Daarop had Julien slechts één reactie: dat Lampiris toch zeer concurrerend is en blijft.

Ik kan natuurlijk redeneren dat als ik nu via QC overstap, ik een winst boek van 247 euro en na een jaar kan ik dan eventueel besluiten om weer terug te gaan naar EDF. Je kunt namelijk je abonnement op ieder moment opzeggen. Maar vind ik het een overstap waard? We hebben tot 30 november de tijd om op het aanbod in te gaan. Dus dat geeft nog even tijd om na te denken. Voor gas schijnen de verschillen met de historische leverancier GDF Suez trouwens groter te zijn.

Voor mij komt er nog iets bij: ik houd op de site van EDF maandelijks mijn electriciteitsverbruik bij. Dat levert leuke statistieken en tabellen op tot twee jaar terug, zowel in KwU als in euro's. Het werkt heel motiverend om het electraverbruik te verminderen. Zo heb ik vergeleken met vorig jaar september de afgelopen maand maar iets meer dan de helft electriciteit verbruikt. Op de site van Lampiris is het bijhouden van je verbruik (momenteel) niet mogelijk, zoals mij desgevraagd werd meegedeeld. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je verbruik bijhouden.

Ik raad iedere deelnemer aan om ook de berekening van nu op Lampiris te maken, want de uitslag daarvan toont ongeveer het maandelijkse en jaarlijkse voordeel na één jaar. Is dat, samen met het voordeel van de QC actie, de moeite waard om van energieleverancier te veranderen? Dat moet ieder voor zich beoordelen.


 

Weergaven: 1482

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20161013, Geldzaken, Woningbeheer en Huishouding

Reactie van eric lambregts op 13 Oktober 2016 op 19.30

Ik heb ook het aanbod van Lampiris via QC ontvangen; mijn gebruik is lager dus het voordeel ook minder, maar toch nog de moeite waard. Ik denk dat ik op het aanbod inga al was het alleen maar om het EDmonopolie te doorbreken. Er zijn zo'n 270,000 potentiële klanten bij voor Lampiris via deze QC -actie. En al geldt het aanbod maar voor een jaar, ook EDF zal haar tarieven volgend jaar weer verhogen. Verder pretendeert Lampiris groene stroom te leveren, ook al de moeite waard. 

Reactie van Erwin Derksen op 13 Oktober 2016 op 21.01

Op het staatje dat ik zie is de prijs per kWh €0,0064 lager. Bij een gebruik van p.m 8600 kWh per jaar (verwarming + warm water op olie, 3 v/d 6 app koken elektrisch, andere 3 + wijzelf op gas, 2 v/d 7 badkamers hebben een elektrische verwarming/handdoekendroger) scheelt dit €55 per jaar. Dit is zonder actie van QC.

NB: ik hou het verbruik al bij sinds we hier zijn komen wonen en het is al jaren ongeveer rond de 2.3 kWh pppd, terwijl die elektrische kookplaten en die handdoekendrogers er in die jaren zijn bijgekomen. Dus het wordt wel wat zuiniger allemaal, maar niet veel.

Reactie van leo & angela struijk op 13 Oktober 2016 op 21.16

Hallo Theodora,

Waar (welke rubriek) op mon espace EDF kan je je verbruik bijhouden? Kan het niet vinde.

Vast bedankt voor advies

Reactie van Theodora Besse op 13 Oktober 2016 op 22.08

Eric, inderdaad zijn ook voor mij de groene stroom en de monopoliepositie van EDF punten van overweging. Ook vind ik het goed dat Lampiris z'n nek uitsteekt, uiteraard ook ten eigen bate. In Nederland was ik wat telefonie en internet betreft ook overgestapt van KPN naar Tele2. Nooit spijt van gehad. En inderdaad wordt de historische leverancier op die manier gedwongen om eveneens lagere tarieven te gaan rekenen, zoals ook bij KPN is gebeurd.

Erwin, ik houd mijn verbruik pas sinds juni bij en al die tijd is mijn verbruik lager dan vorig jaar. Maar in september was het extra laag, waarschijnlijk doordat ik twee halogeenlampen, waarvan ik er één iedere avond gebruik, heb vervangen door LED-lampen. Maar ik let nu ook veel beter op het uitschakelen van apparaten en uitdoen van het licht.

Leo en Angela, je moet eerst inloggen bij EDF (beetje lastig) en dan klikken op E.quilibre. Dan kun je rechts je meterstand opgeven en vervolgens vergelijken. Ik doe dat iedere eerste van de maand. Rechts boven zie je "Voir ma conso en €", "Voir ma conso en kWh", "Comparer ma conso sur 2 ans" (ook per maand) en "Me comparer à des foyers similaires". Ik zat steeds ver boven het gemiddelde huishouden, maar in september zat ik er plotseling ruim onder.

Reactie van Godfried Muhlenberg op 13 Oktober 2016 op 22.51
Corrigeer me als Ik me vergis,
maar naar mijn weten kun je na een jaar inderdaad terug naar EDF (of eender welke andere leverancier), maar je hebt niet langer recht op het gereguleerde tarief.

Je moet je dus niet blindstaren op de 'eerste jaar' kortingen, die je de volgende jaren dubbel voor je kiezen krijgt.
Reactie van Theodora Besse op 14 Oktober 2016 op 7.53

Ik weet niet hoe je daar bij komt Godfried, maar had je niet even bij EDF kunnen kijken? Dan had je kunnen lezen dat wat je "meent te weten" onjuist is:

"Si vous changez de fournisseur et que vous quittez les tarifs réglementés d'EDF, vous pouvez néanmoins y revenir à tout moment et sans frais: c’est la réversibilité. Par ailleurs, Vous pouvez quitter les tarifs réglementés à tout moment et sans aucun frais pour choisir une offre moins chère. Lors d’un changement de fournisseur, vous n’avez en aucun cas besoin d’informer EDF de cette opération et la résiliation de votre contrat EDF sera automatiquement effectuée lorsque votre contrat avec votre nouveau fournisseur prendra effet."

Met andere woorden: je kunt op ieder willekeurig moment overstappen naar een andere energieleverancier en je kunt ook op ieder willekeurig moment terugkomen bij EDF, zonder kosten en tegen gereglementeerd tarief. Dat noemen ze "réversibilité" oftewel onvoorwaardelijke terugkeermogelijkheid.

Hier vind je alles over de gereglementeerde tarieven van EDF. Bijna onderaan zie je ook een link naar een site waar je de tarieven van de verschillende energieleveranciers kunt vergelijken, met info per leverancier (o.a. voor- en nadelen). Lampiris blijkt lang niet de voordeligste en ook niet de enige groene-stroomleverancier. Als ik mijn gegevens invul en vergelijk kan ik bij Alterna (groene stroom) 91 euro per jaar besparen en bij Lampiris (na het eerste jaar) 64 euro.

Het voordeligste is Direct Energie (voor mij 114 euro per jaar besparing), maar die levert geen groene energie. Alles verloopt online (als je internet hebt), van aanmelding, klantenservice en facturering tot en met de verplichting om twee keer per jaar zelf je meterstanden op te nemen en door te geven.

In ieder geval genoeg stof om eens over na te denken.

Reactie van Henri Bik op 14 Oktober 2016 op 13.25

Let op wanneer je bij EDF het lage tarief (heures creuses) behalve ‘s nachts ook van 12h00 – 14h00 hebt. Dat wordt aan nieuwe klanten niet meer aangeboden, dus dat ben je waarschijnlijk kwijt als je terugkeet na een jaar. Je krijgt dan waarschijnlijk alleen het lage nachttarief. Mijn geliefde gade draait de wasmachine en afwasmachine alleen tussen 12h00 en 14h00 en dan is de was om 17h00 droog aan de lijn in de zon. Ook de boiler verwarmt alleen tijdens de ‘heures creuses’ en dat betekent ook nog warm water in de avond.

Reactie van Theodora Besse op 14 Oktober 2016 op 14.58

Momenteel schijnt de zon bepaald niet bij jullie Henri, zie hier. Bij ons is het trouwens niet anders hoor, al zitten wij veel hoger en dus geen overstromingen.

Maar je hebt waarschijnlijk gelijk. Iemand anders had er eerder ook al op gewezen met betrekking tot het Tempo-tarief, zie de opmerking van Antoine op deze pagina. Wat ik hierboven schreef over de terugkeermogelijkheid geldt alleen voor het gereglementeerde tarief.

Ik heb geprobeerd het op te zoeken, maar ik kan nergens vinden dat het tarief dat jij noemt en het Tempo-tarief voor nieuwe klanten niet (meer) toegankelijk zijn. Heb jij misschien een link?

Reactie van Ineke op 14 Oktober 2016 op 14.58
Om te weten te komen wanneer je in het lage tarif (heures creuses) zit omdat dit voor elke regio /stad/ dorp weer andere uren zijn, hier de link: http://observatoires.net/heures-creuses (hoop dat de link werkt, zoniet "copy en paste" svp).
Reactie van Henri Bik op 14 Oktober 2016 op 15.54

Merci voor je reactie Theodora, het heeft mij ertoe gebracht om dit uit te zoeken en naar blijkt heb ik het fout. Niet EDF bepaalt de tijdstippen , maar Enedis en die biedt bijvoorbeeld in Mèze nog steeds 'heures creuses' van 12h00-14h00 aan: LINK

Tien jaar geleden vertelde een EDF consultant mij dat ik er geluk mee had dat de vorige eigenaar deze 'plage 1' had want dat ik het anders niet gekregen zou hebben.  Inmiddels is dat blijkbaar veranderd, sorry voor mijn misinformatie.

O ja beste Bosbes, sinds 13 uur schijnt hier weer de zon..!!

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0