Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De wereldwijde opkomst van cannabis/ softdrugs ook al in Frankrijk merkzaam?

Hoi ik ben nooit echt tegenstander geweest van wiet/ cannabis, al moet ik zeggen dat ik zelf nooit wiet rook, al moet ik zeggen dat als ik de kans krijg om in een drugs vrije gebied te gaan wonen ik er ook geen moeite mee zou hebben, 

Mijn vraag is omdat je nu op Facebook wereldwijd ziet dat er steeds meer wietmensen komen , dat kan je zien aan legalisatie en ook dat mensen zich niet meer schamen om er over te praten en ook niet meer bang zijn voor de politie om er gewoon op Facebook over te tijpen! Dit zelfs met hun eigen naam erbij!

Nu woon ik zelf in Rotterdam met zijn 10 000 coffeeshops, ( vreemde naam trouwens want er word weinig koffie gedronken daar , het zou net zo goed een wijnhuis kunnen heten ) , en zelfs woon ik tegenover een coffeeshop waar heel de dag door mensen komen kopen ( in Rotterdam noem je dat scoren ), meestal maken ze een depressieve indruk op me, maar dat hoeft niet perse aan de drug zelf te liggen maar kan ook aan de prijzen liggen , die worden kunst matig hoog gehouden door de overheid, jaja, ik zou ook depressief worden als een flesje wijn opeens minimaal 15 euro zou kosten,  

Nu is mijn vraag, : Is dit alles wat ik tijpe, over een soort softdrugs golf die tijd geleden ontstaan is ook in Frankrijk merkzaam? Op een of andere manier?  Coffeshops? blowers? wiet plaatjes? Waterpijpen? Smartshops? Online wiet kopen?

Dat zou ik graag eens vragen aan u!

Weergaven: 3785

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160110, Gezondheid, Sport en Spel, Kunst en Cultuur

Reactie van ed posse op 10 Januari 2016 op 18.44

Ja @Wil, dat heb ik ook wel eens gehoord dat juist het vrijgeven van wiet het spannende voor kids eraf haalt, en dat het dan minder aantrekkelijk zou worden, of dat waar is weet ik niet,..

Reactie van Lex op 10 Januari 2016 op 19.02

Let maar op! Binnen afzienbare tijd zal het gebruik van softdrugs worden vrijgegeven, net zoals het gebruik van sigaretten en alcohol niet is verboden. Zodra er een sluitende controle kan zijn op productie en verkoop, zullen regeringen er dankbaar gebruik van maken om in navolging van accijns op sigaretten en alcohol, ook hier een melkkoetje van te maken.

Overigens zie ik om mij heen in Frankrijk (zelfs op de campagne waar ik woon) dat er overal softdrugs worden gebruikt. Het schijnt hier echter duurder te zijn dan in Nederland, want aan mij wordt geregeld voorzichtig gevraagd of ik iets zou willen meebrengen als ik eens naar Nederland ga met de auto....

Reactie van ed posse op 10 Januari 2016 op 19.47

Ps ik zie net dat het topique al een keer eerder is geweest!

http://www.nederlanders.fr/profiles/blogs/de-wereldwijde-opkomst-va...

Reactie van ed posse op 10 Januari 2016 op 19.49

Dejavu!


Overleden
Reactie van Boudewijn Bolderheij op 10 Januari 2016 op 19.51
Dag Edward, 
FEIT: Hasj / Cannabis
Frankrijk heeft één van de hoogste, hasj gebruikende personen per 1000 op de wereld.
Van prijzen in Frankrijk weet ik niets.
Reactie van nigrum op 10 Januari 2016 op 20.04

moet regelmatig glimlachen, wanneer ik in La Dépèche lees, dat er weer iemand is opgepakt met

6 gram cannabis;regelmatig een aantal gendarmes+hashhond in ons dode stadje, die vnl auto's met niet blanke bestuurders controleren;zielige vertoning.

Ben overigens blij, dat ik mag reageren zonder eerst je e-vriend te MOETEN worden; een onsmakelijke voorwaarde

Reactie van Janny O. op 10 Januari 2016 op 20.20

Misschien zou ik een nieuw draadje moeten beginnen, maar daar heb ik even geen zin in, maar @nigrum ik ben het volledig met je eens over die e-vrienden.

Als je lekker "onder elkaar" wilt blijven, dan doe je dat toch in je e-vrienden groepje. Lijkt me dan ook niet echt nodig om het hier te plaatsen.

Janny

Reactie van Wim van Teeffelen op 10 Januari 2016 op 21.28

Boudewijn mag overal op reageren, maar op Boudewijns berichten mag maar een select groepje reageren. De een is meer gelijk dan de ander.

Wim

Reactie van nigrum op 10 Januari 2016 op 23.02

de wending ,die dit draadje neemt, moge de moderatoren aan het denken zetten

Reactie van ed posse op 10 Januari 2016 op 23.51

Oke ontipique, ik ben wel eens op plekken waar ik mensen echt zichtbaar zie genieten van wiet roken, dus dan denk ik al snel : hey zij genieten ervan, dus zou ik het ook eens proberen, dit proberen is dan paar keer in mijn leven geweest, maar elke keer gaat het helemaal mis, mijn mond word gortdroog, mn kleren waar ik normaal geen last van heb zitten opeens niet lekker meer, kan me niet ontspannen, tsja dus het is gewoon niet zo mijn drug geloof ik en ik drink dan liever de drug alcohol!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden