Nedergids! De dienstverlener die je zoekt zul je daar vinden!

Ben je dienstverlener in Frankrijk? Meld je dan aan!

Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Recentelijk kreeg ik een uitnodiging om mijn inschrijving bij Bloctel te vernieuwen. Sinds die inschrijving in october 2016 zijn de colportage telefoontjes wel minder geworden: van circa zes per dag naar circa twee per dag maar dus allerminst gestopt. Ik zou me zelfs kunnen voorstellen dat sommige bedrijven juists Bloctel nummers bellen met de gedachte : die worden nooit gebeld.., laten we ze eens verrassen..!

Wat zijn uw ervaringen.?

Weergaven: 860

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20190613, Telecommunicatie

Reactie van Wilna Maijenburg op 13 Juni 2019 op 22.31

Bloctel heeft bij mij nooit goed gewerkt, ik kreeg laatst ook bericht of ik wilde verlengen. Sinds ik Callblocker heb aangeschaft is het echt een stuk rustiger geworden. Helaas gebruiken ze vaak gewoon steeds andere nummers, ik heb al meer dan 230 nummers geblokkeerd. Maar er zijn nu meer dagen dat er geen ongewenste bellers zijn en op de slechte dagen zijn het er hooguit 2. Wordt tijd dat het verboden wordt. 

Reactie van Siranouche Balian op 14 Juni 2019 op 6.51
Goedemorgen, ik heb van 14 tot 21 mei voor zover mogelijk de tijd en nummers genoteerd: in totaal 29 telefoontjes!! Bloctel werkt dus niet echt... Ik ga ervan uit dat iemand die mij wil bereiken mijn mobiele nummer belt of een mail stuurt.
Reactie van Van de Voort op 14 Juni 2019 op 7.21

Schijnt te werken, ik heb véél minder telefoontjes :

ik neem op en zeg niks, dan wordt automatisch aan de andere kant de lijn verbroken

Nummers worden beslist automatisch gedraaid en op het eerste geluid doorverbonden naar het callcenter, ik heb echt nu veel minder telefoontjes, ben van diverse lijsten verwijderd ?

Reactie van Juliette op 14 Juni 2019 op 7.34

Wat ook helpt is tegen de call center medewerker in het Engels gaan praten, dat beheersen de meesten niet. Ik heb significant minder telefoon gehad sindsdien. Ook als ze wel Engels spreken ga ik door met spreken en verbreek de verbinding na ze te hebben bedankt voor de moeite. Dit houdt mijn humeur goed.
Ook leuk, als ik tijd had: "Merci pour votre appel. Ça tombe bien ! J'allais juste vous demander si vous avez 5 minutes pour que je vous parle de la bible". Geeft erg leuke reacties en stopt de stroom weer voor een tijdje. "Non, je n'ai pas le temps pour ça" is ook vaak de reactie of ze hangen op. Eentje zei ah oui, intéressant. En toen wist ik natuurlijk even niet wat ik zou zeggen! :-) 
Sinds kort is er geen vaste telefoon meer in huis, dat geeft rust op dat front. Dezelfde acties vinden nu plaats op mobiel, maar dat is makkelijker te managen wegens nummerdoorgifte.
Ik respecteer als adviseur in onroerend goed bloctel, want wij, 500 collega's en ik, worden daarop goed geïnstrueerd. Dus ik bel geen bloctel-geblokkeerden die hun huis willen verkopen. Dat geldt ook niet voor iedere makelaar, helaas. Als er geen bloctel is bel ik wel. Bloctel kan voor ons problemen veroorzaken als we het negeren. 

Reactie van Jean op 14 Juni 2019 op 8.23

Inderdaad, wij ook haast geen telefoontjes meer. En als ik opneem en niets zeg wordt het automatisch verbroken. Dit omdat een computer je eerst belt en dan doorgeeft aan één v.d. personen die in de "zaal" zit.

Reactie van hendrik op 14 Juni 2019 op 11.45

Na een tijdje dat soort nummers opgenomen te hebben met "Gendarme, Toussaint a l'appareil" een hele tijd niets meer.

Nu een nieuwe variant " Hélas, trop tard, vous n'avez pas gagné, vous êtes la huitième aujourd'hui.

Al ruim een maand geen telefoontjes, ongewenste dan, meer.

Hendrik

Reactie van Nelleke op 14 Juni 2019 op 11.49

Wij hebben sinds kort de batterijen uit de telefoon gehaald. Uiteraard zijn wij bij bloctel geregistreerd, hebben we geprobeerd de oproepen te negeren, te beantwoorden in het Engels en Nederlands, te ‘beantwoorden’ zonder iets te zeggen, er een Franse les van te maken etc. Wij staan niet in de pages jaunes , noch elders vermeld. 

De druppel was toen wij weer eens ‘de Engels spreken truc’ deden en vrolijk werden doorverbonden met een daadwerkelijk redelijk Engels sprekend persoon. Die mij vervolgens ging vertellen dat wij verplicht zijn om ons huis te isoleren op straffe van..... ons huis is een nieuw huis en uitstekend geïsoleerd......

dus....batterijen eruit, de mensen die ons mogen bellen , hebben ons NLdse mobiele nummer en mailen mag ook! Op Hemelvaartsdag stonden er 11 appels manguees , op mijn lijstje bij orange , en uit ervaring weet ik dat niet alle oproepen daar daadwerkelijk opkomen. Gelukkig wordt er aan een wet gewerkt, waarin dit verboden gaat worden, hopelijk..... ik vind het een schending van mijn privacy, maar blijkbaar zijn er genoeg mensen die ingaan op deze colportage, want t moet toch ergens lonend zijn....

Reactie van Les Tourins op 15 Juni 2019 op 7.26

Ik heb de batterijen er in laten zitten maar bij Orange mijn nummer doorgeschakeld naar mijn smartphone. Dan de app van Mr.Number erop gezet en die blokt nu al mijn robocalls. Ik kan de app instellen om bijvoorbeeld alle nummers die beginnen met 097 te blokken enz. Je kan niet meer naar huis bellen maar mijn vrouw heeft ook een mobiel. Wie niet tegenwoordig. Voor mij is het probleem opgelost. 

Reactie van Henri Bik op 17 Juni 2019 op 14.47

Merci van de Voort en Jean, zwijgen helpt inderdaad dan wordt de verbinding verbroken.

Reactie van Wim van der Ligt op 20 Juni 2019 op 12.42
Aanvankelijk zat ik op 4 09-telefoontjes per dag. Toen las ik de zwijgtruuk van Jean en dat leek me een goed idee. Sindsdien zit ik op 4 van die telefoontjes per uur !!! Heb me onmiddellijk opgegeven bij Bloctel. Als na de wachttijd van 30 dagen het aantal telefoontjes weer zakt naar 4 per dag zou je kunnen zeggen dat Bloctel redelijk werkt. Voorlopig neem ik geen enkel 09-nummer meer op.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden