Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Tijdens deze Apéro zullen Jenny en Kees Vonk ons vertellen over deze fantastische fietstocht.

Het virtuele café gaat open op donderdag 9 december om 18h00. We hopen op een volle bak en nieuwe gezichten. 

KLIK HIER! JE KUNT MAKKELIJK DEELNEMEN, SIMPLE COMME BONJOUR !!Wat doet Nederland nu voor zijn ambassadeurs in het buitenland? Al die Nederlanders die werken en wonen in het buitenland beschouw ik als ambassadeurs. We kunnen soms trots spreken over Nederland, we vertellen grappige eigenaardigheden en vaak mopperen we ook flink.

Wat doet de Nederlandse overheid nu voor ons? De AOW/WAO gerechtigden worden uitgeknepen. Gisteren las ik in de krant dat het ministerie van Buitenlandse zaken niks doet voor een Nederlander die meer dan 5 jaar in het buitenland verblijft en die in de knel zit.

Een aantal maanden geleden waren ontvoerde Nederlanders bij toeval ontdekt in Noord Afrika door Franse militairen. Dankzij hen kon er bemiddeld worden en keerden zij terug naar Nederland. Ik heb nooit het idee dat Nederland is doet voor zijn landgenoten in het buitenland.

En ja, ik ken alle ins and outs van de voor-en nadelen van het aannemen van de Franse nationaliteit. Ik zou de Nederlandse nationaliteit gaan kwijtraken want mijn man is ook Nederlander. Gooi maar op de mesthoop, zo een ontrouwe Nederlandse kost alleen maar geld. Het is waar, er heerst nog altijd een middenstandsmentaliteit in Nederland.

Een tijdje terug mocht ik meemaken dat een wat oudere Nederlandse dame die al mee dan 20 jaar in Frankrijk woonde maar af en toe wat vergeetachtig was. Zij werd via een association geholpen maar het leek hun beter dat ze terugkeerde naar Nederland. Ze had nog een vage nicht, die werd gecontacteerd en daar kon ze drie maanden in huis en daarna zal Nederland in je moeten investeren. Deze vrouw is er min of meer uitgebonjourd. Zou dat mij ook kunnen overkomen?

Of te wel, ik weet het niet. Ik ga niet bij de pompiers werken, burgemeestersambities heb ik ook niet. Toch begint de balans een beetje doort te slaan naar de Franse kant. Ik werk hier al tien jaar, bouw hier pensioen op. We leven geintergreerd in een klein dorp.

Zijn er nog meer die hier over tobben?

Ingrid Prinsesje

Weergaven: 3500

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20150819, Geldzaken, Overheid


Overleden
Reactie van Susan op 19 Augustus 2015 op 17.44

ha ik kom net van mijn Franse buren 79 en 80 en die dachten dat ik na 25 jaar hier te wonen en 10 jaar een bedrijfje ik best zou kunnen proberen om de Franse indentiteit aan te nemen
ik hoop hier ook op juiste een raadgeving.


Overleden
Reactie van Susan op 19 Augustus 2015 op 18.14

Theodora heldere uitleg bedankt.

Reactie van Nina op 19 Augustus 2015 op 19.18

Er is 1 praktisch nut, namelijk dat je volledig kiesrecht krijgt in het land waar je woont.
Bovendien geen gedonder meer met die paspoortaanvraag.

Zelf heb ik dit nooit overwogen zelfs. De Nl nationaliteit is een stukje van mezelf, net zoiets als de taal. Ik heb geen enkele band met het koningshuis of ander nationaliteitsgevoel, maar ik zou dit toch niet graag inruilen.

Overigens kreeg ik op een gegeven moment een officiële brief van de ambassade. Of ik mij na het overlijden van mijn vader, waar ik 40 jaar geen contact meer mee had gehad, maar even wilde melden. De notaris was verplicht geweest mijn adres te achterhalen en had dit via de burgelijke stand in Den Haag, waar ik netjes uitgeschreven was, en HM ambassade gedaan. Ze hebben dus ook anere functies waar je zo niet aan denkt.


Overleden
Reactie van Susan op 19 Augustus 2015 op 19.53

ja daar dacht ik ook het eerste aan , in 2018 moet ik daar naar toe absoluut geen zin in.
kom ook nooit in Ned. geen Fam , te druk ,ben daar al weg sinds '85.
ga toch maar eens her en der navragen.

Reactie van Ingrid op 19 Augustus 2015 op 20.23
Ja Theodora, dat is ook weer zoiets. De overheid in NL doet er alles aan om je paspoort aanvraag te bemoeilijken. Ik kan nog drie jaar wachten maar dan moeten wij iets bedenken voor de verlenging. Het is ook een sentiment. Ik ben al vijf jaar niet meer in Nederland geweest en het doet me niks. Aan de andere kant ben ik groot gebracht in dat land. Ik was altijd het prototype van een Nederlandse, groot, blauwogig, spontaan, laat zich niet in een hoekje duwen. Open voor andere ideen en inzichten. Ik werkte ooit in Londen en men zij wel ´you are so obviously dutch' en dat is ook zo. Dus ja, ik wankel tussen nederlandse en franse sentimenten. Inderdaad Bosbess, de zorg krijg ik overal.
Toch zou ik het prettig vinden als ik kon stemmen in Frankrijk op meer dan de gemeente. Geen gezeur met het paspoort, en toch........ Ik weet het niet.

Overleden
Reactie van Susan op 19 Augustus 2015 op 20.36

oh ik heb  meer en meer het gevoel dit is mijn land hier voel ik mij thuis .

Reactie van diana op 19 Augustus 2015 op 22.01

Mijn kinderen hebben de Nederlandse nationaliteit maar willen alledrie graag de Franse nationaliteit aanvragen omdat ze helemaal niets met NL hebben en er voor hun bepaalde voordelen zijn.BV in bepaalde beroepen moet je de Fr nationaliteit hebben.Ook bv als je voor een Fr sportteam wil uitkomen.Dat zou voor mij reden kunnen zijn het ook te vragen.

Reactie van Nina op 19 Augustus 2015 op 22.16

Wat Diana zegt is natuurlijk heel erg belangrijk. Mijn kinderen hebben de Franse nationaliteit en hebben dus het hele normale Franse proces doorlopen (met journées de service national etc.) en hebben nooit in een uitzonderingspositie verkeerd (mil dienst dagen enz).


Overleden
Reactie van Susan op 19 Augustus 2015 op 22.28

Anna rare reactie snap ik niet zo .


Overleden
Reactie van Susan op 19 Augustus 2015 op 23.02

ha ha Hollande of petit Prince poepen doen ze allemaal, maar enfin ieder is vrij te denken 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden