NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

In maart j.l. ben ik lid geworden van Nederlanders in Frankrijk, aangezien ik hoop om mettertijd in Frankrijk te kunnen gaan wonen. Wanneer en hoe ik dat moet realiseren, is nog niet helemaal duidelijk maar ik ben me wel vast aan het voorbereiden en wel door te beginnen met mijn Frans op te halen.

Begin augustus ga ik voor 2 weken naar le Monastère de Ségriès, in de buurt van Moustiers-Ste-Marie (Parc régional du Verdon) voor een totale onderdompeling zoals dat heet. Om niet helemaal onbeslagen te ijs te komen, ben ik gestart met privélessen hier in Amsterdam. Nu zou ik het leuk vinden om ook schriftelijk te oefenen en daarvoor zoek ik iemand (of meerdere mensen) om zo af en toe mee te mailen en dan wel in het Frans natuurlijk.

Ik denk dat het wel handig is als diegene de taal goed beheerst en mij evt. kan corrigeren op fouten maar daarnaast moet het wel ongedwongen blijven.

Dus wie o wie ????  Of is dit een hele rare vraag?

Weergaven: 1062

Rubrieken,klik voor meer berichten in dezelfde rubriek

20130510, Contact Gezocht

Reactie van anneke19 op 11 Mei 2013 op 0.29

helemaal geen rare vraag en zelf heel goed dat je de moeite wilt nemen om goed frans te spreken en te schrijven als je hier wilt komen wonen ( zo redeneert niet iedereen heb ik gemerkt)

In ons dorp wordt franse les gegeven door een francaise die ook perfect nederlands spreekt. Ik zal haar eens vragen of ze interesse heeft. Haar man is ook lid hier op het forum en kan dus op deze post reageren.

Reactie van jaikweethetwel op 11 Mei 2013 op 8.42

Hoi, ik denk dat het allerbeste is om een Franse pen ami(e) te zoeken.  Ik woon hier nu 6 jaar en wil best corresponderen in het Frans, maar ik maak ook nog wel eens fouten hoor.  Als je het wilt mijn email stuur ik wel naar je toe.  Groetjes Margot

Reactie van Catharina Jumelet op 11 Mei 2013 op 9.28

Hoi, zeker een goed initiatief! Ik wil ook best mailen met je in het Frans. Ik ben docente Frans en vertaalster. Ik ben zo goed als tweetalig. Succes met de voorbereidingen!

Groetjes, Catharina

Reactie van Marlies van Pelt op 11 Mei 2013 op 10.24

Bonjour Anneke, Margot et Catharina,

Wat een verrassing zo op de vroege morgen om deze 3 positieve reacties hier te vinden. Dank jullie wel daarvoor. Ik zou graag van jullie aanbod gebruik willen maken. Mijn niveau is absoluut nog niet hoog hoor. Ik heb in het verleden natuurlijk wel Frans gehad en ik kan me in Frankrijk "in leven houden" zoals ik dat noem, maar een echte conversatie die wat dieper gaat is een ander verhaal. Vandaar mijn lessen en de onderdompeling in augustus. 

Hoe gaat dat met het uitwisselen van e-mailadressen, ik ben nog niet echt thuis op deze site . Kan ik jullie via je eigen profiel benaderen via een bericht?

Hoop van jullie te horen. Goh, wat leuk dit.

Hartelijke groet, Marlies

Reactie van jaikweethetwel op 11 Mei 2013 op 17.20

ik heb je een vriendverzoek gestuurd via deze site, dan kun je persoonlijke mailtjes sturen//// tot gauw

Reactie van Françoise R. op 14 Mei 2013 op 10.46

Bonjour,

Ik heb net kennis genomen van je advertentie, leuk ! Ik ben zelf Française en woon in Frankrijk, maar spreek nog redelijk nederlands, ook zijn mijn "nederlandse jaren" al ver weg. Ik zou het wel leuk vinden om met je te corresponderen, per mail of af en toe per telefoon als jij dat op prijs stelt ! Jij kunt me in eerste instantie bereiken op e-mail adres frar01@wanadoo.fr, en dan zien wij wel verder hoe het gaat !

Reactie van Joe BROEKEMA op 24 Juli 2013 op 11.28

wat grappig ik ben er niet zo lang geleden geweeest ook in Moustiers, met wat vrienden hebben we daar een trek in "le gorges" gedaan van een week, mooie omgeving , prachtig dorpje...succes ..:)

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

Google advertenties

© 2019   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0