NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !


Ik werk met Open Office. In een document verwerk ik soms een hyperlink. Maar als ik die link wil openen (na het document te hebben opgeslagen) lukt dat van geen kanten. En als ik op Help klik staan er aanwijzingen om hyperlinks te bewerken, maar niet hoe je ze kunt openen. Ik heb werkelijk alles geprobeerd, ctrl + klik, dan verschijnt er wel een handje, maar het doet niets; selecteren plus ctrl + klik idem, selecteren en dan rechts klikken en op Hyperlink openen klikken helpt ook niet.


Ik kan natuurlijk de link kopiëren en dan in Chrome in de adresbalk plakken, maar dat werkte ook niet. Tot ik ontdekte dat er om de een of andere reden steeds een hekje voor de hyperlink komt te staan. ???? Als ik dat hekje weghaal kan ik de link kopiëren en in de adresbalk plakken. Maar met één klik openen in het document zelf lukt nog steeds niet.

Ik weet niet wat ik moet doen. Volgens mij werkte het vroeger wel. Op internet wordt er ook geen informatie gegeven, behalve voor mij abracadabra. Kan iemand mij in Jip-en-Janneketaal uitleggen wat ik moet doen om een hyperlink in Open Office in Google Chrome te openen? Ik heb ook MS Edge, maar daar gebeurt ook niets. Windows 10.

Vast bedankt voor een simpele uitleg.

Weergaven: 652

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20181111, Telecommunicatie

Reactie van Rob van der Meulen op 11 November 2018 op 21.13

Theodora, ik heb snel een documentje gemaakt. En inderdaad, wanneer ik dat als .odt of .doc bewaar wordt er bij openen van mij een dubbele actie verwacht: ctrl + (links) klikken, dan pas opent de link. Wanneer ik datzelfde testdocument vanuit OpenOffice versie 4.1.5. als pdf document exporteer, dan opent de hyperlink terstond. Was me nog niet eerder opgevallen en zie zo snel niet een oplossing.

edit: een gebruiksaanwijzing voor OpenOffice gevonden, working with hyperlnks.

Reactie van wimb op 11 November 2018 op 22.03

Als er een hekje # voor staat betreft het een link naar een anker in dezelfde pagina of document. Die gaat dus nooit naar het Internet.

Dus ergens iets in de hyperlink instellingen wijzigen of http of www ervoor.
https://wiki.openoffice.org/wiki/Documentation/OOo3_User_Guides/Get...

wimb

Reactie van Theodora Besse op 11 November 2018 op 22.53


Hoera! Na uren ben ik er eindelijk achter. Beiden bedankt voor de links, maar ik kon er niets mee, want daar ben ik te dom voor. Ik weet niet waar ik Format kan vinden en ook Tools niet.

Maar door de link van Wim, getiteld Creating Hyperlinks, ging ik het tegen beter weten in toch maar weer proberen via het link-tekentje. En waarschijnlijk door de opmerking van Wim dat een hekje voor de URL naar het Document gaat en niet naar Internet, zag ik plotseling dat je in het pop-up scherm van de hyperlink kunt kiezen uit Internet, E-mail en nieuws, Document en Nieuw document. Door de een of andere oorzaak stond Document aangeklikt. Ik heb dat veranderd naar Internet en toen werkte alles weer perfect, net als voorheen! En ook als ik een nieuwe link maak, blijft de pop-up op Internet staan.

Allebei heel erg bedankt voor het meedenken!


Reactie van Theodora Besse op 12 November 2018 op 14.29


Toch blijkt na aanklikken van het link-ikoontje en het verschijnen van de pop-up regelmatig de linkerkolom automatisch van Internet naar Document te springen. Vreemd, maar niet erg, want nu ben ik er op bedacht en weet ik wat er aan de hand is.

Reactie van Rob van der Meulen op 12 November 2018 op 17.29

It's not a bug, it's a feature.......

Reactie van Theodora Besse op 12 November 2018 op 18.07


 Sorry Rob, ik vind het knap lastig. Ik zie er het voordeel er niet van. Natuurlijk moet een link linken naar een website en niet naar het Document. Je hebt niets aan een link die je niet simpelweg kunt openen door er op te klikken. En als het een feature is dan moet er ook de mogelijkheid bestaan om die voor het vervolg te handhaven of juist niet. Maar ja, Open Office is gratis, dus ik mag niet zeuren.

Reactie van Rob van der Meulen op 12 November 2018 op 18.24

Uitleg in the Urban Dictionary:

Excuse made by software developers when they try to convince the user that a flaw in their program is actually what it's supposed to be doing.

Excuses voor dit misverstand.

Reactie van Theodora Besse op 12 November 2018 op 18.43


Haha, inmiddels heb ik ook dit "probleem" alweer opgelost. Als je dom bent probeer je soms per ongeluk de juiste dingen. Ik heb een hyperlink geplaatst via "Invoegen" + Hyperlink. Sinds die tijd kan ik gewoon op het ikoontje klikken en de linker kolom blijft gewoon op Internet staan (totdat het misschien weer mis gaat...). Enfin, voorlopig ben ik er van af. Ik laat weten wanneer het toch weer fout gaat. Ik vind het langzamerhand wel komisch worden.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0