Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Lezeres, lezer, 

Zou iemand liefst recente ervaringen willen delen als het gaat om wat de procedure is als ik een bestelauto koop (camionette, geregistreerd als CTTE), die ik ga ombouwen naar een camper (registratie wordt dan VASP). En dan het liefst zo praktisch mogelijk, zo van 'ik koop een bestelbus, ik rij ermee naar huis, of niet, want eerst moet ik hem laten keuren of hij wel camper mag worden. Daarna ........

Ik heb er al het een en ander over gelezen, over dat ie aan normen moet voldoen als het om gas, electriciteit, brandveiligheid en zo moet voldoen, maar de praktische gang van zaken en hoe ingewikkeld het is, is me niet duidelijk!

Met veel dank alvast

Weergaven: 500

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20200827, Overheid, Vervoer

Reactie van Menno op 27 Augustus 2020 op 23.25

Neem contact op met de DREAL van jouw regio of departement. Zij kunnen je helpen met hoe en wat. Het is wel een proces van de lange adem en de kosten voor het laten keuren en plaatsen van een gasinstallatie en elektra zijn hoog. Ik ken ook Fransen die een busje zelf hebben omgebouwd tot camper maar niet hebben laten keuren door de DREAL vanwege de ingewikkelde en dure procedure. Als het mogelijk is, laat de gasinstallatie achterwege en kies voor zonnepanelen of een kookstel die niet ingebouwd is. Succes ermee!

Reactie van Jeannette op 29 Augustus 2020 op 11.46

Tja, ik vraag me ook af waarom je dat zou willen: erg kostbaar namelijk.
koop of een camperbus of laat de keuring achterwege. 

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden