NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk

Wie kent er een betrouwbare société de portage (liefst in Parijs)?

Ik ben momenteel bij een société de portage die niet meer aan mijn verwachtingen voldoet. Misschien zijn er Nederlanders die via portage werken, en me een firma kunnen aanraden?

Bij voorbaat dank!

Louka

Weergaven: 170

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20110710, Geldzaken, Midden- en Kleinbedrijf, Werken Algemeen

Reactie van Jeroen Sweijen op 11 Juli 2011 op 20.20

Beste Louka,

In welke sector werk je? Indien freelance/consultant in de ICT kan ik je misschien vooruithelpen.

Groet, Jeroen

Reactie van Mouise op 11 Juli 2011 op 21.44

Hoi Jeroen.

Ik ben tolk-vertaler. Dus niet echt ICT....maar je info is toch welkom!

 

Dag!

louka

Reactie van Jeroen Sweijen op 11 Juli 2011 op 22.38

Sorry, Louka, ik had je graag geholpen, maar helaas ... op het gebied van tolk/vertaler ken ik geen sociétés de portage, alleen op ICT-gebied ...

Veel succes, ik hou m'n oren open, je weet ooit nooit wat je hoort!

Groet uit Rennes, Jeroen

Reactie van helmer otterman op 12 Juli 2011 op 7.26

Beste Louka,

 

Ik heb enige jaren via Challenge & Co gewerkt. Die zitten niet in Parijs maar in St André-les-Eaux (44, bij Nantes). Ik had er goede ervaringen mee. Tot ik er achter kwam dat een auto-entreprise zowel voor de opdrachtgever als voor mijzef financieel veel interessanter is. Je omzet moet dan wel onder de 34.000,- blijven maar dat lijkt me voor een tolk-vertaler (ben ik ook) niet zo' n probleem, tenzij je dag en nacht werkt.

Veel informatie is op het net te vinden en anders kun je me contacteren. helmerotterman@yahoo.fr

Veel succes in ieder geval!

groet,

Helmer

Reactie van Chris op 12 Juli 2011 op 7.44

Hoi Loika, ik heb dit gevonden over "société de portage", maar is een beetje oud (2007):

http://www.freelance-europe.com/fr/portage1.html

Maar zoals Helmer schrijft, heb je aan "auto-entrepreneur" gedacht? 

Reactie van marthe stalpers op 12 Juli 2011 op 9.29
Ik heb ook via Challenge & Co gewerkt en heb er ook goede ervaringen mee. Ik ben nu auto-entrepreneur.
Reactie van jb op 12 Juli 2011 op 11.22

was (als vertaalster) erg tevreden over AEGID   >        http://www.aegid.fr/ 

maar ben auto-entrepreneur geworden zodra dat mogelijk was

groeten,

jorinde

 

Reactie van Mouise op 12 Juli 2011 op 14.03

Hallo, ik kom net thuis en lees jullie tips, waarvoor ik jullie alvast bedank. Ik ben naast "portée" ook autoentrepreneur. Ik blijf echter portée, omdat ik het fijn vind om niet achter slechtbetalende klanten aan te moeten, en ook in geval van  een geschil (assurance professionnelle), zodat de klant niet met mij maar met de société de portage de strijd aan zal moeten gaan....bovendien blijf ik zo gesalarieerde, en daar vloeien in mijn geval ook weer voordelen uit voort. Ik zal de verschillende adressen die jullie me hebben doorgegeven gaan uitpluizen. Heel veel dank aan jullie allemaal.

Louka.

Reactie van Marty Huisman op 13 Juli 2011 op 18.37

Beste Louka, Graag voeg ik nog een advies toe: neem eens contact op met Radhia Amirat van de ACPI (www.acpi.fr). Toen ik mijn eigen activiteit in Frankrijk startte in 2003 heeft zij mij uitstekend geadviseerd, echt op maat voor mijn specifieke situatie als buitenlandse in Frankrijk. Haar société de portage is inmiddels uitgegroeid tot een interessant netwerk van consultants en free-lancers in allerlei vakgebieden. Je mag mijn naam noemen als je haar belt. Succes! 

Marty

Reactie van Mouise op 14 Juli 2011 op 18.10

Hoi Marty, ook aan jou veel dank voor de tip, ik ga het uitzoeken. Groet!

Louka

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.


Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0