Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

||  PLAATS BERICHT  ||  PLAATS ADVERTENTIE   || 

Hallo allemaal. Sinds een paar weken word ik steeds gebeld door een of andere instelling die mij vraagt om mijn dossier op orde te brengen voor wat betreft "de toegankelijkheid voor invaliden van onze Ch.d'H.
Vanmorgen heb ik die dame uit laten spreken en toen zei ze dat ze het voor mij kon regelen en dat de administratiekosten maar liefst 662 euro zouden bedragen. Toen heb ik de haak erop gegooid in de veronderstelling dat het oplichters waren. Hebben jullie dit misschien ook meegemaakt ?

Weergaven: 1196

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20171023, Horeca en Toerisme, Midden- en Kleinbedrijf

Reactie van Theo Noordewier op 23 Oktober 2017 op 12.17

Een Maison d'Hôtes is een privé huis. Het hebben van invalidentoiletten is geen verplichting in een privé huis. Dit telefoontje is dus niets meer dan een commercieel telefoontje: ze willen graag 663 euro aan u verdienen.

Reactie van Wim van Teeffelen op 23 Oktober 2017 op 12.33

Ik ben het volkomen eens met Theo. Er is geen enkele wettelijke bepaling die zegt dat chambres d'hôtes invalide-toegankelijk moeten zijn. Het is natuurlijk wel een goed idee, dan boort u een hele nieuwe doelgroep aan.

Die mevrouw gaat voor €662 een rapportje maken waaruit blijkt dat uw accommodatie niet onderhevig is aan de ERP. Dat rapport ligt al klaar, ze hoeft alleen nog maar uw adres in te vullen. Snel verdiend...

Wim


Overleden
Reactie van Susan op 23 Oktober 2017 op 15.00

slim bedacht van die tante.

Reactie van Jeannette op 23 Oktober 2017 op 15.25

Nou, die 'tante' werkt waarschijnlijk ergens in Noord-Afrika voor een hongerloontje.....
Het grote geld gaat naar het bedrijf waar zij voor werkt.


Overleden
Reactie van Susan op 23 Oktober 2017 op 15.52

domme tante .

Reactie van Annemieke op 23 Oktober 2017 op 16.27

Inderdaad, dergelijke telefoontjes al meerdere keren ontvangen, al sinds een ruim jaar. Bij mij is het een bandje dat afspeelt. In eerste instantie werd ik er een beetje gespannen van gezien de  hoge boete die het bandje ook vermeld. Maar dacht ik, ik heb helemaal niks te maken met die ERP dus gaat het mij niet aan. Ik hang nu met een gerust hart op. ;)

Reactie van Brittany op 24 Oktober 2017 op 10.17

ik heb de meest radicale manier gevonden om van al die telefoontjes af te komen. Van 5 of 6 per dag is het nu volledig stil. Als ze bellen zeg ik met een zielige stem." nee u kunt niet meer met haar praten ze is net overleden. U kunt haar schrappen" Ze schrikken, bieden (soms) hun condoleances aan. En geloof me maar, je hoort nooit meer wat.


Overleden
Reactie van Susan op 24 Oktober 2017 op 11.19

haha Brittany dat ie een goeie die houd ik erin

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

WORD OOK SPONSOR!

_______________

Uw donatie is nodig

© 2023   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden