Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De "ubers" zetten alles op de kop, wereldwijd. Toch brengen ze wat Marx wilde. Frankrijk gonst van de start-ups tot vreugde van Valls en Macron. Het werd hun manier om een nog hoger WW-cijfer te voorkomen. Klik voor meer op de link:http://leon-de-marseille.blogspot.fr/2016/01/de-digitale-barbaren-v...

Weergaven: 433

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20160131, Overheid, Telecommunicatie

Reactie van Wim van Teeffelen op 1 Februari 2016 op 10.13

Hallo Leon,

Omdat er in je introductie een verwachting wordt gewekt over het ondernemerschap heb ik je hele blog gelezen. Dat was een zware opgave, want ik moet ook gewoon werken. Met alle respect voor wat je probeert te doen: dit is een omgevallen boekenkast, het is te lang, te veel, te weinig kritisch en te onsamenhangend. Van de twee onderwerpjes waar ik toevallig wat meer kennis van heb, was ik niet onder de indruk. Wat je schreef over de auto-entrepreneur is verouderde informatie en wat je schreef over de cijfers van Franse startende bedrijven is herhaling van de propaganda van de Franse overheid. Er zijn al diverse publicaties verschenen die zeer kritisch zijn over het juich- verhaal van de regering Hollande. Alle overige informatie die die je hier op een hoop gegooid hebt, kan ik niet beoordelen, maar als de kwaliteit daarvan vergelijkbaar is met deze twee bovenstaande onderwerpjes, dan is je blog nauwelijks de moeite van het lezen waard. Beschouw het als een vriendelijke suggestie: als je korter en kritischer zou schrijven en iets meer tijd in onderzoek en ordening van je tekst stopt, zouden je blogs een stuk beter te pruimen zijn. Nu heb ik spijt van de geïnvesteerde tijd.

Wim  

Reactie van Leon Speetjens op 1 Februari 2016 op 10.29

OK Wim , goedendag!

maar daarom doe ik er dat leesadvies ook bij. Het is teveel in een keer, tenzij er meer tijd in gestopt KAN worden. Maar als je onder INHOUD kijkt zie je wat ik iedereen aanbeveel.

Ik laat dus de keus: enkele stukjes, nog wat meer of... alles!

De andere opmerkingen neem ik graag ter harte maar ik ben alleen. En het is "liefdewerk oud papier". Dus elkeen die de eindredactie wil doen is meer dan welkom. De research kost mij (en graag!) een hele week. Uit de hand gelopen hobby van iemand die al 20 jaar met pensioen is. Wordt je fit van... grapje.

Mogelijk trapte ik in propaganda of peptalk, maar er is iets aan het veranderen in La France. ook op innovatiegebied. Mogelijk te laat ja.. Actualiteit is een probleem het gaat soms razendsnel..

En je suggestie over de inhoudelijke kwaliteit hoop ik te kunnen weerleggen. Ik informeer me echt dubbelbreed om foute boel te voorkomen.

Zie mijn site www.le-provencal.nl waarop je ziet wat ik per maand aan inhoud opvis over de Werdegang van de wereld.. Daar zit mijn archief..

Dank voor je reactie maar waarom zag je INHOUD niet BOVENAAN? Daar staat iets wezenlijks voor de lezers. Moet ik dat groter of nog rooier maken? Tell me!

groet

Leon (die je ook nog in Marseille verwacht, weet je nog?)

Reactie van Leon Speetjens op 1 Februari 2016 op 11.35

Wim nog even nadruppelen,

Ik keek nog eens goed zelf. Ik ben geen BLOOMBERG nieuws dat moet je elders halen dus. Ik bemoei met wereldwijde tendenzen van het sociale-politiek-economische soort en  doe HIER niets meer aan mijn job als managementconsultant van vroeger. Daar is Nederlanders.fr ook niet het publiek voor. Dus ik heb eigenlijk geen spatjes ook al lijkt mijn naam er op.

Sorry maar dat had je na jaren bloggen dat ik doe eerder ook kunnen zien.

Kortom je moet DAT zoeken in die andere omgevallen boekenkasten en ook daar plankje voor plankje lezen. En HIER zijn  maar twee plankjes ook al wat: de INTRO en de Epiloog bijvoorbeeld. Die zijn vrees ik helemaal aan je aandacht ontsnapt.

Je ziet ik trek me echt iets aan van je commentaar. Maar ben geen Challenges wat ik wel in detail lees.. Of Expansion ook een prima frans econ. blad.. Volgende keer beter en ik hoop dat je niet te ontmoedigd bent.

Ik sprak over het soort dingen dat in mijn blog staat wel met (bijv) DSM-divisiemanagement natuurlijk maar niet lager (op Business-unitlevel) in de organisatie. Die hadden daar nauwelijks een boodschap aan dus daar was mijn werk en benadering ook heel anders. En in het MKB zeker!

Je hebt het beredruk dat weet ik , maar nu moet je toch even kijken of je kwalificaties overeind blijven. No hard feelings overigens, ik ben (ook hier) wel wat gewend. En zo hoort het ook anders moet je niet bloggen op het net.

Succes en tot een andere keer!

Leon Speetjens

Reactie van Leon Speetjens op 1 Februari 2016 op 12.24

Beste Hans

Dank voor je reactie, we doen ons best en inderdaad ik richt me als pesionado op veel maar lang niet op alles. Ik zie ook andere betere dingen in La France gebeuren, ook de vakbonden zijn opvallend rustig, mij lijkt dat er (behalve bij de blijvende ultra's) een keerpunt is gekomen. In Marseille is nu SNCM failliet dwz herstart met... de helft van de effectifs (-900!) dus ook 900 TEVEEL! Want ze waren al 50% kwijtgeraakt aan de private Corsica-ferries! Zo gaat dat dus.

Dus er is een keerpunt bereikt (hoop ik) maar daarna volgt er echt geen snel herstel. Er moet gigantisch veel op de schop nu..

En je zegt het terecht die stoommachine was zeker zo ingrijpend... En in 100 jaar daalde in de VS het aantal mensen dat in de agro-sector wekte van 95 naar 5%! Door enorme mechanisatie vooral. Die vonden grotendeels werk in.. de auto-industrie. Dus waarom nog eens al lijkt het nog wat ondoorzichtig nu.

Hoe dan ook: tegenhouden is echte onzin en gewoon onmogelijk. En dat is maar goed ook ook al betreuren sommige dat het zo ongebreideld gaat. Wel: DAT komt ook omdat La France veel te laat begon mee te doen...

Merci en nog een mooie dag.

Leon Speetjens

Reactie van Leon Speetjens op 1 Februari 2016 op 14.50

Ok Gerard dank je...

Helaas je normale repertoire. Geen ander antwoord dan wat verdacht making. Door bij een GENERAAL zakkende beurs nu er wat spettertjes uit te kiezen. klinkt niet als iemand die ondernemersland echt kent. Niet erg hoor iedereen kan weten dat er oneindig veel meer in mijn blog staat.

Jij dertig jaar ZZP-er? Wel ik 10 jaar en ik was toen "rijp voor vertrek naar de Provence". Nooit zoveel verdiend bij grote bedrijven als topmanager dan als goede vrije beroepsuitoefenaar. Bij bedrijfsleven en overheid, altijd mooi op tijd betaald en.. vaak terug gevraagd. Keihard gewerkt voor het gewone (nogal hoge..) tarief in de markt. Geen cent korting van mij hoogstens een projectdeal waarbij beide risico liepen.

Ik had dan ook een puike staat van dienst met referenties die iedereen kon checken. Bij klanten van me. Ik wachten? Wel nee vaak kreeg ik zoveel vraag dat ik hun moest vragen even te wachten. En ik heb ook opdrachten met medeweten van de klant "doorverkocht met mijn garantie" aan goede beginnende mensen in mijn vak. Daar hield ik een prima samenwerking aan over en zo kon ik ook grote projecten runnen met twee man. Beide 50/50 hoor en niks aanrommelen..

Ik bestede per maand ca 15 uur aan het bezoeken van prospects. De meetings waren vaak na 19.00 uur en niet zelden "onderweg op een voor beide goede plek". Hotels/motels en samen wat eten dus.. Zo ging het bij iedereen in de managementconsultancy. Ik kwam zo bij zeker 150 bedrijven binnen en nu zou ik niets meer kunnen beoordelen? Dat zegt me een andere ZZP-er zo maar tegen me: ik een hype-volger?

Ik vrees dat ik nu rijp ben voor een nummer consultantsbashing en dat moet dan maar. Helaas stel ik weer vast dat Gerard de blog nog niet voor 10% heeft gezien. Anders kreeg ik heel ander en beter commentaar. Beetje raar...

Beste Gerard ik strijdt op Nederlanders.fr niet met jou over een marktaandeel. Toch geef je die indruk een beetje door "de concurrentie een beetje vuigjes te bekladden".

Daar kan ik wel tegen het kost mij geen enkele "klant minder". Spaar je dus die moeite en steek de energy in echt commentaar.

En inderdaad: die bijbelse dagloner dat is dezelfde ZZp-er. Die moest ook BETER en/of goedkoper zijn dan een collega om de klus te krijgen. Want hij was ook een vrije jongen en dus een ondernemer. Geen zanikende bass lekker zelf je keuzes maken. Dat is nu in de VS al 40% of zo. En het gaat keihard ook die kant uit in vele EU-landen. Een HYPE dus.. Maar nu is dat er een waar jij blij mee moet zijn. Net als Marx als hij het zou weten... Eindelijk los van die vieze kapitalisten..

Sorry maar voor macro-denken werd ik niet betaald. Ik moest altijd resultaat halen en ze waren niet mals met me. Terecht! Heerlijke wereld waar ik eerder in had moeten stappen

Beste lezers u weet nu weer van alles over Gerard en mij. En dat was het onderwerp echt niet. Sorry daarvoor ik verdedig me toch maar even.

Dank en groet beste Gerard

Leon Sp.  die wat die MACRO rondloopt in Marseille.

Waar niks te zien valt.. Maar waar het ook GONST van de start-ups! Kom maar kijken..

Reactie van ed posse op 1 Februari 2016 op 15.43

Ik zie wel brood in het stukje van leon, lekker veel warrige termen en ook lekker veel en lekker lang! Denk best wel als je dit aanbied bij opiniemakers die programmas maken dat er eentje zou toehappen!

Ps op tv zag ik beelden, en als ik het goed heb waren dat taxi chaufeurs die banden in de fik staken, je kent het oud espreekwoord wel hey, zoiets van lege handen ( uikeringstrekkers ) gooien vaak stenen! Nou , haha, kunt u zich nog herinnerren dat de laatste keer was dat de arbeidende klasse ging rellen? Volgens mij was dat toch iets met de boeren opstand? Of vergis ik me nu met Holland?

Reactie van Leon Speetjens op 1 Februari 2016 op 16.13

Nee Ed je vergist je niet helemaal. Al gaat dit wat buiten het onderwerp maar OK?

Taxi's zijn woest: ook ZZP-ers die wachten tot ze aan de beurt zijn. Wij betalen in de prijs van de taxi ook hun wachttijd. Middeleeuws systeem..

Ja de boeren relden al diverse malen omdat de EU-subsidies stopten (Fr. stemde in de EU daarmee in!) en ook omdat die bedrijfjes zo enorm klein zijn dat ze niet renderen met marktprijzen. In Nederland hadden we al heel lang geleden ruilverkavelingen en "afbouwsubsidies" om de sector te saneren. Dat moet Parijs nu ook doen..

Ook staakten de luchtverkeersleiders ook een beetje en we hadden ook nog Air France. De laatste zit met enorm verlies: verslagen door zeer succesvolle Ryanair (was ook ooit een start-up zou ik Gerard moeten zeggen) en co. En dat vooral ook in eigen land!

Nu gaan we verder zien want er zijn oproepen aan de ambtenaren voor generale stakingen...

Dus de sociale onrust is er weer. Vanwege zwaar achterstallige hervormingen en eerlijke concurrentie  Waar WIJ de vliegklanten heel veel aan hebben. Nog nooit konden zoveel mensen zo goedkoop vliegen! Mag ook van sommige niet: die willen ons VEEL meer laten betalen..

Tja het is een wat droef geheel. Reageer ook eens op iets uit mijn blog/stukkie. OK?

Dank + groet

Leon Speetjens

Reactie van Michael op 1 Februari 2016 op 16.23
Hallo Leon,

Natuurlijk is RyanAir succesvol....maar er zit gedeeltelijk een droevig verhaal achter. Het verdienmodel is over het algemeen prima, echter, het personeelsbeleid is niet zo best. Het gros van de aldaar werkende piloten heeft zich moeten 'inkopen' voor zo'n €30.000,- om daar te 'mogen' vliegen als een soort van stageplek. Kleding dient zelf betaald te worden, evenals vele andere zaken.
Natuurlijk hebben de vliegers die keuze zèlf, echter, het overschot aan jonge en onervaren vliegers is gigantisch. Omdat ze die vers behaalde ratings graag geldig houden, zit er voor velen niets anders op om in ieder geval te (blijven) vliegen. Een armoedige en uitknijperige manier van met je personeel omgaan wat mij betreft. Bij EasyJet bijvoorbeeld hebben ze die zaken wel goed geregeld...

Fijne dag gewenst,
Groet Mike.
Reactie van ed posse op 1 Februari 2016 op 16.29

Ja oke maar Micheal , al die piloten dan die daar inspringen voor 30 000? Die zijn toch ook niet van gisteren? Ja voor mij is het veel geld 30 000, maar voor een doorsnee piloot is dat maar een jaarloontje van een sloeber... 

Reactie van Michael op 1 Februari 2016 op 16.35

Hoi Ed,

Ja, dat is het probleem....die zijn dus wel net (vers) van gisteren. Deze generatie nieuwe vliegeniers hebben een studieschuld van om en nabij tussen de €150.000,- & €200.000,- ...en dan hebben ze nog niet eens een baan(garantie). Daarbij, de lonen zoals die vaak bekend zijn voor piloten in zijn algemeen zijn een grote misvatting. Alleen voor captains met veel ervaring, vlieguren, instructie-bevoegdheid en ouder dan 50, ja, die hebben het zeer goed. Dat is een afnemend aantal mensen, nieuwe generaties hebben het niet makkelijk momenteel.

Cheers.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden