Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Persoonlijk ben ik alleen vriendelijke Fransen tegengekomen. Ja weleens iemand die mij wilde afzetten, maar arrogant of onbeschoft, nee.

Enige tijd geleden kwam er een Parijzenaar bij ons in de buurt wonen. Die mensen worden getolereerd maar dat is ook alles. De mening heerst bij ons op het platteland dat Parijzenaars zich boven de plattelanders voelen staan. Met het gevolg dat hij overdreven contact met ons probeert te maken.

Ik heb in de Nederlandse club hier weleens gehoord dat de bewoners van Lyon qua onbeschoftheid niet te overtreffen zijn. Ik heb er geen ervaring mee en men kan uiteraard niet generaliseren. Zelfs als er al iets van waarheid in zou zitten zullen er ook vele mensen uit Lyon uiterst beminnelijk zijn.

Wat zijn uw ervaringen?

Weergaven: 5199

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20160521

Reactie van Leon Speetjens op 21 Mei 2016 op 19.14

Beste Victor,

Die wonen ongetwijfeld in de buurt van goedgelovige Nederlanders. De vraag is wat raar want ik woon in een appartementencomplex en hier zijn de meeste van de 120 mensen die ik ken gewoon aardig. En ja er zijn er ook een paar die ik maar afstandelijk noem.

Of iemand arrogant is kun je pas vaststellen als je er een "akkefietje" mee krijgt.

Toen ik heel vroeger nog in Limburg woonde vonden "wij" eigenlijk "alle Hollanders" nogal arrogant. Wat toen ik er woonde en werkte niet bleek te kloppen.

Dus ik vrees dat je enquete niet veel oplevert: wat wil je er overigens mee bereiken?

Groet uit Marseille (bijna allemaal aardig volkje)

Leon Speetjens

Reactie van Martin 71 op 21 Mei 2016 op 21.23

Wat lijken Nederlanders toch op Fransen en Fransen op Nederlanders of zie ik dat verkeerd.

Verder laat ik het hierbij want dit is dan weer zo een onzinnige discussie aan het worden.

Reactie van Joost KUBBE op 22 Mei 2016 op 0.04

Monsieur Sarkozy heeft het van de week mooi verwoordt, hij zei:

Als ik in het Verre Oosten ben voel ik me Europeaan, als ik in Engeland ben voel ik me Fransman, en als ik in de Province (alles buiten Parijs) ben voel ik me Parisien......

Joost Kubbe "Plouc" et fier de l'être

Reactie van Brittany op 22 Mei 2016 op 8.53
Ik zou zeggen, die wonen overal en nergens. Mijn ervaring met Parijzenaars is dat ze denken zich meer te mogen veroorloven dan de anderen. Als er hier (een bekende badplaats met veel touristen)
een auto op de stoep staat, een hond zonder lijn rond rent, of mensen op de fiets over het voetpad rijden, dan zijn dat heel vaak Parijzenaars. En maak er vooral geen opmerking over, want dan hoor je pas wat ze van de anderen denken. (Niet veel goeds) maar dit is uiteraard een Klein deel van de Parijzenaars. Er zijn er natuurlijk ook heel veel, die zich gewoon gedragen, maar die vallen niet op.
Reactie van Margriet op 22 Mei 2016 op 9.13

Grappig, wij ontvangen in onze eenvoudige appartementen veel gasten uit de Région Parisienne en zij beoordelen ons op Booking net zoals gasten uit andere streken. Ik zie ook geen verschil in het achterlaten van de appartementen bij vertrek. 

Reactie van Margriet op 22 Mei 2016 op 9.30

Ik denk dat het misschien met de 'doelgroep' te maken heeft en daarin dan weer het 'segment' Parijzenaars. Hier overigens 90% Fransen!

Reactie van Rodus op 22 Mei 2016 op 9.51

[INTERVENTIE MODERATOR:

Met deze reactie beledigde Rodus het gehele Franse volk op een onbegrijpelijke en zeer onfatsoenlijke wijze. Zijn reactie is verwijderd en over zijn lidmaatschap zal ik mij beraden. Voor meer informatie kunT u mij bereiken via info@nederlanders.fr

Victor wordt vriendelijk verzocht om de mogelijkheid tot reageren op dit draadje te beeindigen (de beheerder kan dit draadje alleen verwijderen) aangezien enkele reacties onaanvaardbaar (!) zijn]

Reactie van clasien van driel op 22 Mei 2016 op 9.52

gelukkig zijn wij die onbetrouwbare mensen nog niet tegengekomen..... zelfs niet tijdens de verbouwing, allemaal gedaan door Fransen, op 1 na....

Reactie van Loup op 22 Mei 2016 op 10.09

Sorry, maar wat een gezeur over de Parijzenaars.....Ik ben geboren in regio Parijs en woon er een groot gedeelte van het jaar. Oké Parijzenaars durven misschien wat meer, maar ze komen ook uit een grote stad, waar het niet altijd makkelijk is. Net zo iets als wanneer je een stelletje muizen in een kleine doos doet. Nou die maken ook ruzie en worden stressy. Wanneer ze dan in een grote ruimte komen moeten ze ook wennen. dus gun ze even die rust en hou op met dat gelul over Parijzenaars.

Reactie van En Laurenc op 22 Mei 2016 op 10.10

wellicht dat dit kaartje u verder helpt met een knipoog dan wel he!

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

Gebeurtenissen

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden