Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

Mijn laptop vertoont al wekenlang kuren met de wifi-verbinding. Terwijl m'n box in orde lijkt, het wifi-tekentje op de taakbalk vol aanstaat en SFR meldt: "Verbonden, beveiligd", verschijnt er plotseling wanneer ik een nieuwe pagina open of in een email een link aanklik: DNS probe finished - no internet. 

Na weken aanmodderen heb ik ontdekt dat wanneer ik dan heel even de ethernetkabel aansluit en hem na enkele minuten weer verwijder, de wifi het gewoon weer doet. Totdat de volgende DNS probe finished zich weer aandient. Zo kon het gebeuren dat toen ik al vrij snel mijn mannetje inschakelde (die aan huis komt), hij na het verwijderen van de kabel niets bijzonders kon ontdekken aan de wifi. Al de tijd die hij aan mijn laptop besteedde (ruim een half uur) werkte de wifi perfect. Hij constateerde dan ook dat er weinig aan de hand was, behalve dat de verbinding vrij langzaam is en dat ze momenteel in deze regio glasvezel aanleggen.

Koud was hij vertrokken of de melding verscheen weer, terwijl SFR meldde "Verbonden, beveiligd". Dus de kabel er weer in. Ik heb alles afgezocht naar oplossingen op internet, maar óf ik snap het niet óf ik durf het niet. Wel ben ik er nu achter dat enkele minuten de kabel aansluiten helpt. Maar er moet toch een eenvoudiger oplossing bestaan voor dit vervelende probleem? Een oplossing die ik aankan en aandurf? Want als ik bijvoorbeeld in de tuin zit met m'n laptop (of liever gezegd laptob) heb ik geen zin om iedere keer naar boven te lopen om de kabel ff aan te sluiten.

Wie o wie?

Weergaven: 2147

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20190730, Telecommunicatie

Reactie van Leonard Rh op 30 Juli 2019 op 12.07

Ik zou oplossing 2 uit dit artikel proberen. Lijkt ingewikkeld, maar valt reuze mee.

Reactie van Theodora Besse op 30 Juli 2019 op 12.57


Dankjewel Leonard, ik heb het geprobeerd. Mijn laptop is in het Nederlands. Die website is in het Engels. Nergens vind ik, als ik het Netwerkcentrum open, ook maar iets dat in de verste verte lijkt op "Local Area Connection" of Properties.

Ik heb op een gegeven moment maar ergens op synchroniseren geklikt en toen leek hij het plotseling zomaar te doen in Wifi en heel snel, maar al gauw vertoonde wifi weer dezelfde kuren. Overal staat dat er geen enkel probleem is. Maar de Probleemoplosser meldt dat het probleem niet kan worden opgelost met Probleemoplosser. Enfin, via de kabel heb ik toch internet. En er bestaan ook verlengsnoeren voor ethernetkabels, zag ik op internet.

De wifi van m'n telefoon werkt prima, ook beneden in de tuinkamer.

Reactie van pieter10 op 30 Juli 2019 op 13.12
Reactie van Hans03 op 30 Juli 2019 op 13.15

Misschien de Box resetten en anders met SFR contact opnemen

Reactie van Harry Golo op 30 Juli 2019 op 13.57

Zie: https://whatsabyte.com/windows/dns_probe_finished_no_internet/

Schijnt een onvolkomenheidje van Google Chrome te zijn. In dit artikel wordt ook beschreven hoe je van het euvel af zou kunnen komen.

Reactie van Rob van der Meulen op 30 Juli 2019 op 13.58

Theodora, zou ik bij de helpdesk van SFR werken dan zou ik antwoorden: wanneer u via uw ethernetkabel gewoon het internet op kan dan is er niets mis met onze DNS toewijzing. En wifi is côté privé, dus helaas zult u zelf aan de slag moeten. Maar dat weet je inmiddels al geruime tijd.

Wanneer je met je smartphone en wifi ingeschakeld wel het internet op kan zonder DNS fouten, dan is er niets mis met het wifi deel van je modem/router. 

Terug bij je laptop. KIjken bij HP of ze een nieuwe driver voor je wifi chipset op de website hebben staan en die downloaden. Daarna de oude wifi driver verwijderen, laptop uit, opstarten en nieuwe driver installeren in de hoop dat wat ergens krom was als bij toverslag recht is geworden. 

Timed-out problemen, vele oplossingen (voor de ict'er m/v).

DNS probemen en oplossingen: zo veel dat ik de sluis van dat technische stuwmeer niet open ga zetten.

Reactie van Jako op 30 Juli 2019 op 14.29

Nee dit heeft niks met SFR of de SFR box te maken. De DNS server van SFR wordt juist wel gevonden als even via een kabel, en dus een ander IP nummer, contact wordt gelegd met diezelfde box.

Het probleem zit in de lokale computer en zou m.i. opgelost moeten worden met de eerste aanbeveling in de tip van Leonard Rh: "netsh winsock reset"

Ga met je muis naar de windows startknop linksonder en druk de rechter muisknop. Selecteer Opdrachtprompt (administrator) en geef de app vervolgens toestemming.

Nu opent zich de opdrachtprompt Type daar: netsh winsock reset

of doe dat met een copy-paste en druk enter. Daarna de computer herstarten.

Mocht dit toch niet helpen op dezelfde wijze de andere aanbevelingen volgen.

Reactie van Theodora Besse op 30 Juli 2019 op 15.26

Ik had net vóór Jako, op wiens advies ik eigenlijk zat te wachten, een heel verhaal geschreven, maar het is kennelijk niet geplaatst. Merkwaardig. Toch staat op de startpagina onder dit onderwerp dat er 7 commentaren zijn, terwijl hierboven maar 6 commentaren staan. Het luidde ongeveer als volgt:

"Heren, allemaal bedankt voor het meedenken, maar door de aanwijzing van Leonard, waar ik helaas niets mee kon, ben ik toch voor de zoveelste keer verder gaan zoeken op de SFR website Box-Accueil. Daar bleek iets niet geïnitialiseerd te zijn. Via Diagnostic geïnitialiseerd en toen deed wifi het prima. Zelfs MS Edge kon ik weer in wifi openen. Maar of dat het probleem duurzaam had verholpen wist ik niet.

Ondertussen had Pieter zijn link geplaatst. Voor opdrachtprompts ben ik doodsbang. Dat enge zwarte veld en als ik iets fout doe? Ik wist niet eens of ik administrator ben. Op internet opgezocht hoe ik daar achter kon komen. Ik bleek administrator te zijn. Gesterkt door m'n eerste succes met de SFR Box-Accueil volgde ik toen voor het eerst van m'n leven bibberend de aanwijzingen op van Pieter's link.

En zie: alles doet het geweldig. En snel. Ik heb tig Youtube filmpjes geopend, geen enkel probleem. Dus iedereen geweldig bedankt, maar Leonard en Pieter krijgen een 10 met een griffel en een zoen van de juffrouw."

Pas later zag ik de reactie van Jako, die me eenvoudiger lijkt. Ook die sla ik op. Maar ik ben nu in ieder geval over m'n koudwatervrees voor opdrachtprompts heen. En m'n wifi doet het weer!

Hopelijk wordt deze reactie wél geplaatst!

Reactie van Hans van den Bos op 30 Juli 2019 op 15.35

Gefeliciteerd Theodora! Waar zouden we zijn zonder wifi. Ik begrijp niet dat ik een groot deel van mijn leven zonder heb kunnen doen! ☺☺

Reactie van Theodora Besse op 30 Juli 2019 op 15.36


PS Jako, als ik met de rechter-muisknop op de startknop klik, verschijnt er van alles, maar geen Opdrachtprompt. Ik heb gewoon in het zoekveld "cmd" getypt en toen verscheen Opdrachtprompt. Die geopend en toen was ik er.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

SNELMENU

SPONSOR | ENTREPRISE

© 2021   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden