Nederlanders.fr

Hèt netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - zegt het voort!

De virtuele Brasserie is nu open ! KLIK HIER

Salut,

Een volledige bescherming tegen telefoontjes van call centers

Ik overdrijf niet, de bescherming is volledig, dus 100%. Verder is de bescherming in mijn geval eenvoudig te implementeren. Ik leg het systeem graag uit.

Ik heb de gewoonte alle informatie van nieuwe personen/organisaties direct in te voeren in Google Contacts. Dat betekent dat praktisch van elk binnenkomend gesprek het telefoonnummer zich in de Google database bevindt. Als iemand belt en het telefoonnummer is onbekend in Google Contacts, dan is het in 99 van de 100 gevallen een call center. Door nu bij een binnenkomend telefoongesprek de naam uit Google Contacts op scherm van de telefoon te laten verschijnen, weet ik dat het geen call center is en kan ik opnemen.

Is het nummer onbekend, dan neem ik niet op. Wel bel ik direct het nummer terug. Als het een call center betreft, krijg ik altijd te horen dat het nummer onbekend is. Vervolgens voer ik het nummer bij Google Contacts in onder de naam "arnaque" en als dan via dat nummer weer wordt gebeld, verschijnt er keurig "arnaque" op het scherm van de telefoon.

De benodigde installatie bestaat uit een Livebox en enkele smartphones met de applicatie "Livebox Phone". Deze app van Orange laat de smartphone (maar ook een tablet) gebruiken als een gewone telefoon en synchroniseert automatsch met Google Contacts. Als iemand de vaste lijn belt, rinkelt dus niet alleen de gewone telefoon, maar ook de smartphone. Die smartphone rinkelt niet alleen, maar laat ook op het display de naam uit Google Contacts zien. Die naam is dan of een bekende (bijvoorbeeld "Jean Durand"), of "arnaque", of "onbekend" en alleen in het eerste geval neem ik op.

Het systeem functioneert sinds enkele maanden en sinds ik de gewoonte heb om eerst naar de smartphone te kijken, ben ik zeer tevreden. Ik wordt nooit meer lasig gevallen door een call center. De extra moeite om het systeem te onderhouden heb ik er graag voor over.

A bientôt,
Anton

Weergaven: 1645

Rubrieken,

Klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek.

20170220, Telecommunicatie

Reactie van Henk Blom op 20 Februari 2017 op 23.26

Knap hoor. Hoop dat het mij ook lukt.

Reactie van Roel op 21 Februari 2017 op 2.23

Klinkt goed Anton maar ik zie één minpuntje naast de extra moeite die je zelf al noemt.
Dat is dat de contactenlijst in je smartphone wel heel lang wordt waardoor je niet zo makkelijk kunt scrollen in de lijst, of zie ik dat verkeerd? Is natuurlijk te vermijden door die nummers bijvoorbeeld zzz-arnaque te noemen waardoor ze aan het eind komen te staan.

Reactie van Victor op 21 Februari 2017 op 7.41

Ik doe het weer anders. Ik neem de vaste telefoon nooit op. Mensen die ons willen bereiken bellen op het mobiele (Nederlandse) nummer dat de call centers niet kennen. Als het een lang gesprek dreigt te worden bel ik gewoon terug (op mijn vaste nummer kan ik gratis - ook internationaal - bellen)

Reactie van Cornelis Robat op 21 Februari 2017 op 8.08

Geniaal! Daar ga ik eens over nadenken, bedankt voor de tip.

Denk ik weer meteen: voor een onderneming waar veel onbekenden naar toe bellen is dat bijna niet te doen, dat handmatige. Maar voor alles is een oplossing.

Reactie van Victor op 21 Februari 2017 op 9.12
Ik moet er bij zeggen dat ik af en toe de telefoon weleens opneem. Maar bij een call center hoor je altijd een soort vertraging. dan gaat de telefoon weer gelijk neer.
Reactie van Cornelis Robat op 21 Februari 2017 op 10.56

Is het een aanvullend idee om een kastje tussen de lijn en je telefoon te zetten: "press one for English, tappez deux pour Francais..."? Een soort captcha (are you human?) voor callcenters dus.

Reactie van Bart Huizinga op 21 Februari 2017 op 11.14

Ik heb 2 jaar geleden een CPR CallBlocker aangeschaft. Die plaats je tussen de vaste lijn en jouw telefoon. Ik heb inmiddels op eenvoudige wijze al 161 nummers (de stand van vandaag) geblokkeerd; de oproep komt dan niet meer binnen. Tegen anonieme oproepen valt niets te doen; ik wacht af of er iets wordt ingesproken voor ik opneem en anders bellen zij maar terug.

In buitengebieden (ver van de centrale) waar ik woon werkt de CallBlocker soms niet volgens het boekje, maar daar heb ik een oplossing voor gevonden. Dus, vrij om te vragen....

Reactie van Theodora Besse op 21 Februari 2017 op 11.54

Teveel gedoe.

Bloctel plus opnemen en niets zeggen werkt. Dan hoor je aan de andere kant Allo, allo! En dan leggen ze weer neer. Nummers die met 017 of 018 beginnen handel ik altijd zo af. Onbekende nummers geef ik de kans om in te spreken, zo niet dan krijgen ze de volgende keer dezelfde behandeling. Eén keer heb ik zo'n nummer bij Bloctel gemeld. Je moet dan aangeven wat voor soort en welk bedrijf het was en met wie je hebt gesproken. Ze moeten dat wel vragen, omdat bepaalde categorieën je wél mogen bellen. Ik vulde bij alles "inconnu" in. Verder moet je de datum en de tijd melden, heremetijd. Ingevuld: plusieurs fois par jour. Toch hielp het.

Ik las ergens dat wanneer je niet opneemt, je nummer automatisch opnieuw wordt gebeld. Dat vind ik dus geen optie.

Reactie van Max Walg op 21 Februari 2017 op 16.27

Reactie van Max Walg op 21 Februari 2017 op 16.32

Ik neem de vaste telefoon nooit op. Dan krijgt men te horen dat het antwoord apparaat moet worden ingesproken. Een callcentra zal dat nooit doen. Mijn vrienden die het nummer van mij hebben spreken het antwoord apparaat in en dan bel ik terug. Ik heb een abonnement van gratis bellen naar vaste nummers in heel de wereld. Ach dat de telefoon op vaste tijden overgaat is niet zo'n probleem.

Je reactie hieronder, dit zijn de huisregels. 

Je moet lid zijn van Nederlanders.fr om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Nederlanders.fr

GA DIRECT NAAR:

ENTREPRISE | SPONSORS

© 2022   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden