NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Beste lezers,

een korte vraag, ik kom van rechts, uit een doodlopende verharde weg op een gelijkwaardige kruising heb ik dan wel of geen voorrang? Er wordt beweert dat als ik uit een doodlopende weg kom ik geen voorrang zou hebben.......

Dank voor jullie reactie.

Frank

Weergaven: 2411

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20140824, Vertaling

Reactie van Hans op 24 Augustus 2014 op 22.26
Ja hoor. De "code de la route" noemt dit een kruising van wegen en dus gelden alle "normale" voorrangsregels. Zelfs als de doodlopende weg onverhard is, dan heeft rechts voorrang. Alleen als de weg een "privé" weg is, dan moet je voorrang verlenen.
Reactie van Max Boret op 25 Augustus 2014 op 8.00

Heb ik laatst ook gehad. Ik kom van rechts, verharde landweg, en wil de D weg opdraaien. Komt er van links een mevrouw aanscheuren, en die beweert dat als zij op een Departementale weg rijdt, zij voorrrang heeft op de landweg. Er staan geen rood-witte palen die voorrang aangeven.

Volgens mij heb ik dan toch voorrrang, maar ja een auto in puin wil je ook niet!

Reactie van Sandra op 25 Augustus 2014 op 8.23

Gelukkig dergelijke situaties nog niet meegemaakt maar ik heb wel het idee dat de fransen 'en masse' denken dat als er een auto aan hun kant van de weg geparkeerd staat zij toch gewoon door kunnen rijden om er langs te gaan en dat de tegenligger maar moet wachten. En richtingaanwijzers zitten enkel voor de sier op een auto ;-)

Reactie van Brittany op 25 Augustus 2014 op 8.45

Toen ik rechten ging studeren was het eerste wat we leerden. "Zelfs als je volledig in je recht staat wil dat niet altijd zeggen dat je dat recht ook krijgt. En dat is in het verkeer in Frankrijk niet anders.  En er vooral niets van zeggen, anders bestaat de kans dat je letsel oploopt, waarvan het nog niet zeker is dat de tegenpartij daarvoor wordt gestraft ;-)

Reactie van André op 25 Augustus 2014 op 9.03

ik snap niet dat jullie nog in dat land met die vervelende mensen willen zijn
gelukkig wonen wij in Indre waar schijn andere mensen wonen, volgens mij ook fransen ;-)

Reactie van Jeannette Schaap op 25 Augustus 2014 op 9.24

Hier mankt de Franse overheid helemaal. Er lijkt mij nauwelijks een Fransman/vrouw te zijn, die de voorrangs-regels van rechts kent, noch die op minirotondes. Een tijd geleden tijd ik naar zo'n rotonde met een gendarmeauto achter mij. Komt van rechts een schoolbusje, die us voorrang heeft. Nl: aan alle zijden van zo'n rotonde staat een  driehoekbord op z'n punt. Dan treedt regel 2 inwerking: rechts gaat dan voor. Maar dat busje stopt, want ziet die gendarmes ook. Ik stop dus, want rechts heeft voorrang en die gendarmes..... Stoppen noodgedwongen achter mij. Na een minuutje stapt een sergeant uit en vraagt waarom ik niet doorrijd. Ik leg uit, dat in dit geval rechts voorrang heeft. Wat??? Hij gaat kijken, ziet de 4 voorrangsborden en gaat bellen. En wij wachten, maar het schoolbusje gaat er maar vandoor. Na 10 minuten komt de sergeant bij mij en feliciteert mij met mijn kennis. Zij, 4 man sterk, wisten het niet. Hun meldkamer pas na het nakijken van de regels.....

Groet, Douwe Schaap.

Reactie van Brittany op 25 Augustus 2014 op 10.02

Weer wat geleerd ik kende die regel 2 ook niet.  Maar hier rijden de meeste mensen erg rustig en veel mensen fietsen vooral. Maar je weet maar nooit.  Nederlanders staan er overigens bij de politie om bekend dat ze keurig rijden en zich aan de regels houden.  De ergsten schijnen volgens hen de Parijzenaars en de Italianen te zijn.  Maar je kunt niet iedereen over een kam scheren.

Reactie van Max Boret op 25 Augustus 2014 op 12.33
Ik stop als iemand van rechts komt, en wordt dan vaak ook nog bedankt omdat ik stop.
Reactie van Nina op 25 Augustus 2014 op 13.57

Een Fransman vindt ook dat grote straten voorrang hebben op kleine straatjes rechts, zelfs bij afwezigheid van borden. Als je dus uit een klein straatje komt is het altijd oppassen.

Reactie van Hans op 25 Augustus 2014 op 15.33
@ v. Veldhuizen. Ben benieuwd waar u "punt 1" vandaan heeft. Naar mijn beste weten telt verhard/onverhard niet in Frankrijk.
De meeste commentaren gaan meer over (negatieve) ervaringen in het verkeer dan dat ze beantwoorden aan de vraag. Het grootste deel van de Nederlanders borduurt nog altijd voort op wat ze "ooit" in Nederland hebben geleerd. De Code de la Route wijkt wel degelijk af. Ooit al eens theorie examen in Frankrijk gedaan?

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0