NEDERLANDERS.FR

Hét netwerk van, voor en door Nederlandstaligen in Frankrijk - Zegt het voort !

Beste Forumgebruikers,

In Nederland begint het al een normale wijze van 'winkelen' te worden. Kopen via Internet

Hier rijden vooral in de decembermaand postbusjes driftig rond en zelf op zondagavond wordt nog bezorgd,

Wij hebben via Franse kennissen wel een paar adressen gevonden voor bepaalde producten. Omdat wij vrienden hebben uit alle uithoeken van Frankrijk werd mij medegedeeld dat hét gebied van de verzendhuizen in het Noorden ligt, rondom  Roubaix, La Redoute etc,

Mijn vrouw viel voor een Frans bedrijf in de Vogezen, Linvoges die een prachtig assortiment huishoudelijk textiel en beddengoed kan leveren.Tevens kopen wij ook wel bij CD Discount.

Zaak is wel de facteur in de gaten te houden, want soms passen de grotere paketten niet in het Franse postbusje.

Ook Blanche Porte wordt wel bezocht en benieuwd ben ik naar Uw ervaringen met het kopen via internet!

ik wil U het volgende gebeurtenis niet onthouden. 

Plots werd er op de deur van mijn werkplaatsje geklopt, de plek waar ook mijn schildersezel staat opgesteld. Na mijn 'Entrée-roep', stapte een bescheiden man binnen. We maakten beleefd met elkaar kennis. Ik begreep uit zijn verhaal dat hij kleding wilde verkopen. Enige voorbeelden van snit en kwaliteit had hij mee in zijn auto.

Het bedrijf, Vauzou, dat in Quatre Routes Lot zetelde, had een grote collectie van kleding met name voor de platte-lands bevolking.

Boerenfamilies behoefden niet de deur uit, de winkel kwam gewoon naar je toe !!

Het bedrijf had een grote collectie 'Bleu de travail'. Wij bezochten later eens het bedrijf dat in een immens groot pand zat en grote bekendheid bleek te hebben.( zie fig .) Degelijkheid en betrouwbaarheid stonden hoog in het vaandel zo meenden de klanten. Men was verguld dat Nederlanders eens een bezoek brachten aan de zaak. Inderdaad bleek men ook grote maten te hebben. Ik liet een driewerf bravo horen ! :)

Het gebouw, dat uit verschillende verdiepingen bestond, herbergde ook diverse ruimten waar grote naaimachines stonden, waarmee kleding op maat gemaakt kon worden of kleding kon worden vermaakt.

Onlangs is het bedrijf definitief gesloten.:(

Ik denk dat dit traditionele familiebedrijf een slachtoffer is geworden van de computergestuurde bestellingen.  Moderne tijden, andere gewoonten !

Als souvenir heb ik nog een salopet/ tuinbroek en zo'n blauw boerenjasje, handig ook bij mijn schildersactiviteiten. 

Gaarne uw reactie en tips !

Amicalement Ton L.

Weergaven: 720

Rubrieken,

(klik hieronder voor meer berichten in dezelfde rubriek)

20191208, Korte Verhalen, Kunst en Cultuur

Reactie van Jako op 8 December 2019 op 22.11
Als een pakket niet in de brievenbus past, dan weet la poste dat uiteraard. In dat geval krijg ik altijd een dag vantevoren een mail of sms met de mededeling dat er iemand aanwezig moet zijn en kan ik desgewenst een andere bezorgdatum kiezen. Werkt uitstekend.
Reactie van A.L. Longayroux op 8 December 2019 op 22.27

Dank Jako,

 Deze service is er bij ons niet altijd en er wordt soms echt wel wat in het kastje gepropt maar onze vriendelijke factrice, kent mij en geeft het dan aan de deur af. Ze is om te zoenen ! :) 

Reactie van Bert op 9 December 2019 op 9.41

Als wij niet thuis zijn dan worden grotere pakketten bijna altijd onder een afdak neergelegd. Zowel door de post als bijv . DHL of UPS (die nemen dan altijd even contact op met het telefoonnummer dat wij ALTIJD op het pakket laten zetten ) Ton L speciaal voor je vrouw Hema ,Ikea  en voor jou Manomano 

Reactie van Brittany op 9 December 2019 op 10.39

Miss chien omat ik in het Noorden woon?  Ik bestel bijna alles over Internet omdat ik bijna niet meer kan lopen.  Alles wordt ,soms razendsnel' aan huis afgeleverd Alle livreurs en postmensen kennen me.

Ze komen door de tuin en kloppen op de tuindeuren. En het is altijd goed gegaan. Als ik een pakje heb voor mijn dochter laat ik het meteen bij haar afleveren. Dit doe ik al 6 jaar en nog nooit een enkele moeilijkheid opgelopen. Als ik zelf post te versturen heb leg ik die in de brievenbus en doe er een wasknijper aan. De postbode post dan mijn post.  Zelfs postzegels kun je per internet kopen  en aangetekende brieven gaan ook per internet.  Veel bedrijven geven de bezorgkosten gratis als je boven een bepaalde prijs komt. Voor Amazon en CDiscount heb ik een abonnement. 5.90 per maand voor Amazon, 29.OO euro per jaar voor C Discount. Verder  Yves Rocher, de Hema etc.  

Er bestaat een site; "de drogist.nl" voor alle producten die in Frankrijk niet bestaan. Alle producten voor de dieren via zooplus.fr  en ik heb er nog veel meer. Ik zou niet kunnen leven zonder  deze e-commerce

Reactie van A.L. Longayroux op 9 December 2019 op 22.47

Ik vind de hondjes van Bert en Brittany erg leuk.

Ik hoop maar dat het nee knikken van de hond van Bert niet mijn artikeltjes betreft :-)

Bedankt voor jullie commentaar.

Hieronder is plaats voor een reactie

  • Blijf bij het onderwerp.
  • Wees constructief en vriendelijk.
  • Uw kennis en ervaring worden op prijs gesteld.

Onze huisregels ...

Bent u de plaatser van dit bericht? Reageer dan ajb op de gegeven reacties en adviezen.

Je moet lid zijn van NEDERLANDERS.FR om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van NEDERLANDERS.FR

WELKOM BIJ ONS FORUM

  * = inloggen nodig

GESELECTEERD

© 2020   Gemaakt door: Anton Noë, beheerder en gastheer.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Privacybeleid  |  Algemene voorwaarden

Anton Noë ... google.com, pub-1033432903517354, DIRECT, f08c47fec0942fa0